Mario Kart Tour Nintendo’ya para basıyor!

mario kart tour1

Nintendo’nun kısa süre önce mobil platformlar için yayınladığı Mario Kart Tour adeta para basıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun ve konsol sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nintendo, yıllar süren inadını bırakmış ve mobil oyun sektörüne adım atmaya karar vermişti. Bu doğrultuda Nintendo konsollarına özel olan bazı karakter ve oyunları da mobil platformlarda görme fırsatı bulduk.

Nintendo, Super Mario Run ile büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. F2P tarzı oyunların revaçta olduğu bir dönemde, Super Mario Run’ı direkt olarak ücretli bir oyun olarak sunan Japon oyun devi, aynı hatayı Mario Kart Tour ile tekrarlamadı.

Mario Kart Tour’u ücretsiz olarak yayınlayan Nintendo, oyun içi alımlarla para kazanma yoluna gitti. Ortaya çıkan tabloya baktığımızda Japonya merkezli oyun devinin bu kararında doğru bir adım attığını söyleyebiliriz.

Sensor Tower tarafından yayınlanan rapora göre Mario Kart Tour şimdiye kadar 124 milyondan fazla indirilmiş. Ayrıca oyuncular oyun için yaklaşık olarak 38 milyon dolar harcamışlar.

mario kart tour

Bu meblağın hayli yüksek olduğunu söylemek mümkün. Fakat oyunun indirilme sayısı göz önüne alındığında, oyuncu başı 0.26 dolar gibi bir rakama denk geliyor. Bu da beklentilerin biraz altında.

Luigi’s Mansion 3 inceleme puanları yayınlandı