Zihni sakinleştirebilen bir makine üretildi

Meditasyon aleti

Zihni sakinleştirebilen bir makine icat edilmesini birçok kişi istemiştir. Günlük hayat içerisinde büyük sorunlarla mücadele etmemiz bizlerin sürekli stresli olmasına neden oluyor. Ancak yeni geliştirilen bir makine bu stresi alabilecek.

Zihinde daha sakin bir yapı oluşturmak için genellikle meditasyona yönelmeniz önerilir. Ancak meditasyon sırasında ne tür detaylar kullanmanız gerektiğine hakim olmakta güçlük çekebilirsiniz. MUSE: Brain Sensing Headband adlı cihaz zihninizi okuyarak en iyi şekilde meditasyon yapmanızı sağlıyor. Böylece uzun süre çok daha sakin kalmanızın yolu açılıyor.

Meditasyon sırasında zihni sakinleştirebilen bir makine

Çevrenizde gördüğünüz hemen hemen her şey dijitalleşme imkânına sahip. Bunun farkında olan bilim insanları zihninizde daha sakin bir dünya yaratabilmek için önemli çalışmalar yürütüyor.

Meditasyon urunleri

MUSE: Brain Sensing Headband adlı cihaz, beyin dalgalarını elektriksel yolla ölçen Elektroensefalografi (EEG) yöntemi sayesinde sizlerin o an ne tür bir psikolojiye sahip olduğunu tahmin edebiliyor. Böylece sizlere uygun sanal bir hava ortamı yaratıyor.

Dijitalleşmenin her alanda olduğu gibi meditasyon için de gerçekleşeceği tahmin edilen bir durumdu. Muhtemelen yakın bir zaman içerisinde bu tür dijital çalışmalar çok daha yoğun bir şekilde sürecek. Peki sizce bu tür donanımlar zihni sakinleştirmeye yetecek mi?

Einhell avuç taşlama makinesini elektrikli testereye dönüştürdük!