Canon’dan yeni aynasız fotoğraf makinesi EOS M10

canon eos m10

Canon, resmi internet sitesinde yeni modelini yanlışlıkla yayınladı. Sessizce yayınlanan yeni makine Canon EOS M10, yine sessiz bir şekilde silindi. Modele ilişkin detayları ve fiyatı haberimizde.

canon-eos-m10

Henüz daha geçtiğimiz haftalarda aynasız EOS M3 modeliyle dikkat çeken Canon, şimdi yeni bir başka model ile gündemde. Canon, resmi internet sitesi üzerinden yanlışlıkla yeni modeli EOS M10’u yayınladı. Ardından kısa bir süre sonra yeni makineye ilişkin detaylar adeta ortadan kaldırıldı. Ancak bilgiler artık basına sızdı.

Canon’un başarılı EOS M serisine yeni modeller eklendikçe ekleniyor. İlk EOS M modelindeki odak sorununu bir sonraki modelde çözen Canon, bu model ailesini geliştirmeye devam ediyor. Aynasız olması sebebiyle kompakt fotoğraf makineleri boyutlarındaki EOS M serisi, başarılı çekim kabiliyetleri ile kullanıcıları şaşırtıyor. EOS M10 modeli de bu seriye şöhret kazandıracak modellerden biri olacak gibi.

24.2 MP’lik bir sensöre sahip olan Canon EOS M10 modelinde 49 AF odak noktası bulunuyor. 25.600 ISO değerine çıkabilecek olan makinede 1.04 noktalı 3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran kullanılmış. Ekran, arka yüzeyin neredeyse tamamını kaplıyor. Canon EOS M10 modeli, piyasadaki en iyi makine olmaya aday değil, ancak boyutları göz önüne alındığında oldukça iyi denilebilir. EOS M10, 1080p videoları 30 kare/saniye hızda çekebilecek.

Canon EOS M10 modeli, konsept itibariyle fotoğrafçılığa yeni başlamak isteyen ancak ufak boyutlarda bir makine ihtiyacı olan kullanıcıları hedefliyor. APS-C algılayıcı makinede ISO, diyafram ve pozlama ayarları dokunmatik ekran üzerinden yapılıyor. Makine 680 Dolara satışa çıktı. Ancak Canon, ürünü listeden hemen kaldırdı. Model siyah, beyaz ve gri renk seçenekleri ile önümüzdeki günlerde tekrar satışa çıkacaktır.

Tek fotoğraf makinesinde 16 kamera: Light L16