ZenFone 5 Türkiye’de satışa sunuldu

Zenfone 5 1

Asus’un merakla beklenen telefonu ZenFone 5, Türkiye’de resmen satışa sunuldu. ZenFone 5 özellikleri ve fiyatı hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Asus‘un MWC 18‘de iPhone X’a göndermeler yaparak tanıttığı Zenfone 5 modeli Türkiye’de satışa sunuldu. Çentiğinin iPhone X’a göre daha küçük olduğu bu model, fiyatına göre sunduğu özellikler ile rakiplerine adeta taş çıkarıyor. Peki, Zenfone 5 özellikleri neler?

Zenfone 5 özellikleri ve fiyatı

Telefon, gücünü Qualcomm’un orta segment yeni yonga seti Snapdragon 636‘dan alıyor. 4 GB RAM ve 6 GB RAM varyantlarının bulunduğu telefonda 64 GB dahili depolama birimi yer alıyor.

6.2 inç büyüklüğünde 19:9 oranında Full HD+ ekran ile gelen telefonda çift kamera kurulumu yer alıyor. Bu kameralar 12 Megapiksel f/1.8 + 8 Megapiksel 120 derece görüş açılı olmak üzere birbirini tamamlıyor.

Samsung Galaxy S8 Lite’nin görselleri sızdırıldı

Sony’nin en yeni sensörü olan Sony IMX 363 ile donatılan bu kameralar, oldukça başarılı fotoğraflar çekiyor. Telefonun ön bölümünde ise 8 Megapiksellik kamera yer alıyor. 3.300 mAh kapasiteli bataryadan beslenen telefon, Türkiye‘de 1.999 TL‘den satışa sunuldu.

Zenfone 5

AI Display, AI Ringtone, AI Boost, AI Charging, AI Camera, AI Galery ve AI Photo Learning yapay zeka teknolojileri ile Android deneyimini üst seviyelere taşıyan telefon için tam bir fiyat/performans canavarı diyebiliriz.