Yüzüklerin Efendisi Serisine Yeni Ekleme!

the silmarillion movie fan letter peter jackson 746

2017 yılında Yüzüklerin Efendisi ile başlayan ve Hobbit üçlemesi ile devam eden seri, yepyeni bir film ile zenginleşecek.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, zannımızca tarihin en iyi film serilerinden biri. Return of The King (Kralın Dönüşü) söylemlerimizi, 11 Oscar ile taçlandırdı. Her ne kadar Hobbit de ticari açıdan karlı olsa da, bizce ilk üçlemenin yanına dahi yaklaşamadı. Bunda tek kitabı üç filme bölme ve bu kadar uzun bir süreye sahip olunca; kitapta olmayan hikayeleri zorladıkça zorlayan bir yapı ve gerçeklikten çok uzak görsel efektler önemli rol oynadı. Karşımızda Hobbit’in bir uyarlamasından çok, yapımcıların “nasıl daha fazla para kazanırız” şeklindeki garip senaryosu duruyordu.

yüzüklerin efendisi

Efsanevi Bir Hikaye Hayat Bulacak!

2017 sonlarında gösterime girecek yeni Yüzüklerin Efendisi spin-off’u ise başka bir hikaye olacağa benziyor. Zira tek film, Yüzüklerin Efendisi mitosunun en önemli ve en popüler karakterlerinden Beren ve Luthien üzerine inşa edilecek. Beren ve Luthien aşkı, Aragorn ve Arwen aşkının belki de ilham noktası.  The Silmarillion ve önceki kitaplarda karşımıza çıkan Beren, Aragorn ve Arwen’den binlerce yıl öncesini esas alacak. Kitaplarda; Beren, Melkor (Sauron’un efendisi) ve Sauron’a karşı savaşan bir insanken, Sauron’un baştan çıkartmaları nedeniyle halkı tarafından ihanete uğruyor ve kendisine sadık tüm insanları da kaybediyor. Pusudan sağ kurtulan Beren, Sauron’un kendisi ile bizzat yüzleşip, onu mağlup edeceği bir yola çıkmak üzereyken Elf güzeli Luthien ile tanışıyor.

Beren’in içindeki gücü gören ve bu süreçte bizzat Beren tarafından hayatı kurtarılan Elf Yüksek Kralı Finrod Felegund, ona simgesel bir yüzük hediye ediyor. Böylece Beren’in Silmaril arayışı ve Melkor ile Sauron’la savaşı bambaşka bir boyuta taşınıyor.

Filmin 2017 sonunda gösterime gireceğini iddia eden  Entertainment Weekly, kesin tarih vermedi ve stüdyodan da pek ses çıkmadı. Ancak gelişmeleri anbean sizinle paylaşacağız.

AMD’den Şaşırtıcı İddia!