Uzun bir süredir tartışılan yüz yüze eğitime geçiş tarihi tekrardan değişme ihtimaline sahip. Peki ne oldu da aniden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyuldu.
Yüz yüze eğitime geçiş tarihi ile ilgili çok fazla iddia ortaya atılıyor. Bazıları kesin tarihler verirken kimileri ise bu konuda biraz daha temkinli yaklaşıyor. Özellikle de bilim kurulu konuyla alakalı yeni açıklamalara yer verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitim konusunda henüz bir karara varmadan muhtemelen bir süre daha salgının nasıl gideceğini bakacak. Fakat ortaya bazı tarihler ve sistemler atılıyor.
Her yerde farklı bir uygulama başlayabilir
Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklamalar gündeme yine bomba gibi düştü. Birçok kişi 15 Şubat tarihinde yeni bir dönem başlayacağını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okula dönüş çağrısı yapacağını söylüyordu.
Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklamalarda ise 15 Şubat tarihinin erken olabileceği ifade edildi. Ayrıca her ilde farklı uygulamaların başlatılması gerektiği de söylendi. Mesela İzmir ile Adıyaman aynı sisteme sahip olmamalı. Bunun yerine her 2 ilin de pandemi durumlarına bakıp buna göre yüz yüze eğitim kararı verilmeli.
Tevfik Özlü ayrıca sınıflarda mevcut öğrenci kapasitesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Yani 15 kişilik sınıfa 30 kişinin doldurulması ile salgının daha da artacağını belirtti. Onun bu açıklamaları, 15 Şubat tarihinden sonra okulların yüz yüze eğitim verme ihtimalinin olduğunu gösteriyor.
Okullar ne zaman açılacak? Sınavlar online mı olacak?
Bilim Kurulu Üyesi olan özlü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, müthiş bir belirsizlik olduğu görülüyor. Fakat vaka sayıları düşmezse muhtemelen okullar 15 Şubat tarihinden sonra açılacak. Peki sizce ne zaman yüz yüz ve eğitime geçilmesi daha uygun olur? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.