Yuval Harari yapay zeka hakkında uyardı

Yuval Harari yapay zeka

Homo Deus ve 21. Yüzyıl için 21 Ders kitaplarının yazarı İsrailli tarihçi Yuval Harari yapay zeka hakkında uyarıda bulundu.

Davos’ta konuşma yapan Harari, yapay zeka devriminin sadece sınıflar arasında değil ülkeler arasında da eşitsizlik yaratacağını söylüyor. Değindiği konuların geneli daha çok eşitsizliğin ve sahip olunan para miktarının dengesizliği ile ilgiliydi. 19. yüzyılda İngiltere ve Japonya’nın başlattığı sanayileşmeye benzer bir süreci bugün de ABD ile Çin’in yürüttüğünü savunan Harari insanlığı çok zor günlerin beklediğini ifade etti.

Yuval Harari yapay zeka konusunda çok tedirgin

Yapay zekanın yaratacağı eşitsizlik nedeniyle insanlığın şu anda dijital diktatörlüğün yükselişi tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Yuval Harari karamsar açıklamalarda bulundu.

Yuval Harari yapay zeka hakkinda

Harari, bu tehlikeyi şu basit denklem aracılığıyla açıklayabileceğini düşünüyor: Biyolojik bilgi çarpı bilgisayar gücü çarpı data, eşittir insanları hackleme yeteneği. Ona göre bunlar insanlığın sonunu getirmek için yeterli etkenler. Harari, sadece toplum ve ekonominin değil, bedenlerimizin ve zihinlerimizin de yapay zekadaki atılımla birlikte farklı bir sürece geleceğini söylüyor.

Harari, robotlar yüzünden birkaç 10 yıl içinde birçok insanın işe yaramaz hale geleceğini de söylemişti. Ayrıca Harari, yapay zekanın yükselmesiyle kitlelerin ekonomik ve siyasi güçlerini kaybedeceğini ifade etti. Sizce ünlü sosyolog bu görüşlerinde haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei P30 Lite inceleme! Bu kez 64GB’lık!