YouTube baskısından sonra binlerce kişi reklam engelleyicileri kaldırdı

YouTube yeni özelliğini duyurdu

YouTube platformunda reklam engelleyici kullanılmasına karşı. Şirket bu kapsamda oldukça baskı yaptı. Binlerce kişi de reklam engelleyicileri kaldırdı. İşte tüm detaylar.

YouTube’un reklam engelleyicilere yönelik baskısı platformun ötesinde bir etki yaratıyor. Çok sayıda reklam engelleme uygulaması, kullanıcılara kişilere uyarı göstermeye başlamasından bu yana binlerce kişi ürünlerini kaldırdığını iddia ediyor. Reklam engelleme şirketlerinden biri olan AdGuard, Wired’a, 9 Ekim’den bu yana her gün 11.000’den fazla kişinin Chrome uzantısını kaldırdığını, buna karşılık YouTube’un değişikliği uygulamadan önceki günde 6.000 kaldırma işlemi yaptığını söyledi. Şirketin CTO’su Andrey Meshkov, Wired’a 18 Ekim’de 52.000 kişinin AdGuard’ı kaldırdığını söyledi. Ancak AdGuard’ın YouTube’un kısıtlamalarından etkilenmeyen ücretli sürümünün kurulumlarında artış yaşandı.

YouTube baskısından sonra binlerce kişi reklam engelleyicileri kaldırdı

Başka bir reklam engelleme şirketi olan Ghostery, günlük yükleme ve kaldırma sayısının üç ila beş katı kadar bir artışla karşılaşıldığından Ekim ayında kullanımının sabit kaldığını söyledi. Özellikle şirket, ürünü neden kaldırdıklarına ilişkin bir anketi tamamlayan kullanıcılarının yüzde 90’ından fazlasının, aracın artık YouTube’da çalışmaması nedeniyle bunu yaptıklarını söylediğini söyledi. Şirketin kısıtlaması yalnızca web sitesine Chrome üzerinden dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan erişen kişileri etkilediğinden, bazı kullanıcılar geçici çözüm olarak diğer tarayıcıları da kullanmayı deniyor. Ghostery, Wired’a Microsoft’un Edge tarayıcı kurulumlarının ekim ayında eylül ayına göre yüzde 30 arttığını söyledi. Şirket bu kapsamda baskılarına devam edecek.

EA SPORTS FC FUTURES , UEFA ile ücretsiz dijital antrenman anlaşması yaptı