Meta AI reklam araçlarını siyasi amaçlara kapatacak

Meta AI sohbet robotunu tanıttı!

Meta, AI reklam araçları konusunda ciddi bir ilerleme sağladı ancak şirket bunları siyasi amaçlara kapatacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar.

İnsan liderliğindeki şeyleri desteklemek için uzun süredir makine öğrenimi ve yapay zeka sistemlerini kullanan Facebook, platformundaki yanlış bilgileri denetlemeye ve hafifletmeye alışkın. Ekim ayının başında şirket, arka plan oluşturma, görüntüyü ayarlama ve video içeriği için altyazı oluşturma gibi görevleri yerine getirebilen bir dizi üretken yapay zeka aracıyla teklamcılık çalışmalarına da genişletti. Reuters Pazartesi günü, Meta’nın bu araçları özellikle bölücü bir ulusal seçim döngüsü öncesinde siyasi pazarlamacılara sunmayacağını bildirdi. Meta’nın üretken yapay zeka kullanımını yasaklama kararı, sosyal medya ekosisteminin büyük bir kısmıyla aynı çizgide olsa da, Reuters’in belirttiği gibi şirket, “kararı reklam standartlarında herhangi bir güncellemeyle henüz kamuya açıklamadı.”

Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Meta’nın bu hamlesi şaşırtıcı değil zira TikTok ve Snap, ağlarında siyasi reklamları yasaklıyor; Google, AI reklam araçlarının siyasi konuşmaya karışmasını önlemek için bir “anahtar kelime kara listesi” kullanıyor. Meta bu kuralda bir istisnaya yer veriyor. Reuters’e göre, yasağın içerdiği yapay zeka tarafından oluşturulan yanıltı videolar ile sınırlı. Bu istisna yüzünden şu anda platformdaki bir video davalık oldu. Amerika başkanı Biden’in bir yapay zeka videosu şirketin başını belaya soktu. AI bazen yanıltıcı içeriklere sebebiyet verebiliyor.

EA SPORTS FC FUTURES , UEFA ile ücretsiz dijital antrenman anlaşması yaptı