YouTube’a yeni özellikler geliyor

YouTube, bazı iOS kullanıcılarında çöküyor

YouTube, kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak platformda bir dizi iyileştirme sunmaya hazırlanıyor. Bu yenilikler, hem oynatma deneyimini iyileştirmeyi hem de çalma listeleri gibi işbirliği araçlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

YouTube artık oynatma hızının 0,05’lik artışlarla ayarlanmasına olanak tanıyacak. Bu, mevcut 0,25 aralığına göre çok daha hassas bir kontrol sunacak. Maksimum oynatma hızı ise hâlâ 2x ile sınırlı olacak. Daha önce yalnızca Premium kullanıcılara sunulan uyku zamanlayıcısı, şimdi tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak. Kullanıcılar, oynatmayı 10, 15, 20, 30 veya 45 dakika içinde, 1 saatte veya geçerli videonun sonunda durduracak şekilde ayarlayabilecekler.

YouTube

iOS için Yeni Yatay Mod ve Mini Oynatıcı İyileştirmeleri

Platformun iOS uygulaması, yatay modda gezinme deneyimini geliştirecek. Ayrıca, uygulama içindeki mini oynatıcı yeniden boyutlandırılabilir ve taşınabilir olacak, böylece kullanıcılar videolarını daha esnek bir şekilde izleyebilecek.

Kullanıcılar, işbirlikçi çalma listeleri oluşturarak bunlara arkadaşlarını dahil edebilecek. Ayrıca çalma listeleri için özelleştirilebilir küçük resimler tasarlanabilecek, ister kendi fotoğraflarını ister yapay zeka destekli görselleri kullanabilecekler. Çalma listelerindeki videolara oy verme özelliği de bu yılın ilerleyen dönemlerinde devreye alınacak.

Rozetlerle Ödüllendirme Sistemi

YouTube ve YouTubeMusic mobil uygulamalarına, belirli başarılar için rozetler ekleniyor. Bu rozetler, örneğin bir kanalın ilk ücretli üyelerinden biri olmak veya platformda başarıyla tamamlanan testlerle kazanılacak.

TV uygulamasına “sinematik bir his” katacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Bu güncellemeyle, daha dinamik renk tonları ve pembe vurgular eklenecek. Ayrıca, TV’de bir kanal sayfasına girildiğinde, otomatik olarak o kanalın içeriğini tanıtan bir video fragmanı oynatılacak.

Bu yenilikler, platformun kullanıcı deneyimini daha kişiselleştirilmiş ve etkileşimli hale getirmeyi amaçlıyor. YouTube’un eklediği bu yeni araçlar, platformu daha dinamik ve kullanıcı dostu bir hale getirecek.

iPhone 16 Pro Max, kamera testinde Çinli rakiplerine göre geride kaldı