Apple’ın Tedarikçileri M4’lü MacBook Pro İçin Gaza Bastı

macbook 1

Yeni bir rapor tedarik zincirinde büyük hareketlilik olduğunu belirtti. M4 işlemcili yeni MacBook Pro için hazırlık yapılıyor.

DigiTimes’ın raporuna göre Apple’ın tedarik zinciri yeni MacBook Pro için sıkıca çalışıyor. Kaynaklar Jarllytec ve Shin Zu Shing gibi bileşen üreticilerinin eylül ayı gelir raporlarında bu durumun görüldüğünü belirtti. Quanta da eylül ayı dizüstü bilgisayar sevkiyatını ağustos ayına kıyasla 4.9 milyon adede yükseltti. Arada %13’lük fark var.

Her ne kadar yeni MacBook Pro tanıtılmamış olsa da geçtiğimiz günlerde iki farklı Rus YouTube kanalı tarafından videosu yayınlandı. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman videolardaki MacBook’un da gerçek olduğunu doğruladı. Videolara göre en büyük yenilik standart RAM kapasitesinin 8 GB’tan 16 GB’a çıkması oldu. Bunun dışında yenilik olarak üçüncü Thunderbolt portu var görünüyor. Tasarımda değişiklik yok. Cihazda standart M4 işlemcisi (10 çekirdek GPU, 10 çekirdek CPU) ve 512 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Üst düzey 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’larda ise M4 Pro ve M4 Max işlemcileri bulunacak.

MacBook Pro

Tabii ki sahnenin tek yıldızı MacBook değil. Yeni Mac mini ve iMac de M4 yongasından güç alacak. Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini yeni tasarımla çıkacak. Cihaz şu an satışta olan Mac mini’den daha küçük tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Söylenenlere göre yeni Mac’ler 28 Ekim Pazartesi tanıtılacak, 1 Kasım’da da satışa sunulacak.

Apple Wallet; Audi, Volvo ve Polestar için dijital araç anahtarı desteği ekliyor