Yeni dolandırıcılık uygulaması tespit edildi: Uygulamayı indiren dolandırılıyor

dolandırıcılık

Yetkililer tarafından keşfedilen yeni dolandırıcılık uygulaması büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle de yaşı daha olgun olan kesimler dolandırıcıların hedefinde. Bakın hangi uygulamayı kullanıyorlar.

Koronavirüs süreci nedeniyle genel ekonomik durum büyük ölçüde bozulmaya başladı ve yeni dolandırıcılık uygulaması tam olarak bununla ilgili. Özellikle de küçük işletme sahipleri borçlarını bile ödeyemez hale geldi. Durum böyle olunca hem belediyeler hem de devlet yetkilileri çeşitli yardım programları başlattı. Devam eden yardımlar üzerinden bazı vatandaşlar dolandırılıyor.

Yeni uygulamalar pes dedirtti

Gelen ihbarlar üzerine “1498 TL Başvuru Uygulaması” ile ilgili işlem başlatıldı. Söylendiğine göre bu uygulama üzerinden sizin 1498 TL yardım alabileceğiniz belirtiliyor. İnternet üzerinden mesajı aldığınızda sizin uygulamaya giderek indirmeniz isteniyor. Uygulamayı indirmek için uygulama mağazasına giden kullanıcılar, hızlıca isim araması yaparak bulabiliyor.

yeni dolandırıcılık uygulaması

Kullanıcılar buraya kendileri ile ilgili bilgileri girmelerine gerek kalmadan, dolandırıcılar hızlıca faaliyete geçiyor. Anubis olarak da bilinen bir zararlı yazılım akıllı telefonu ele geçiriyor. Hemen ardından sizin bütün Banka bilgileriniz ve şifreniz karşı tarafın eline ulaşıyor. Ayrıca çift faktörlü kimlik doğrulaması bile geçersiz hale geliyor. Bunun üzerine dolandırıcılar istedikleri gibi kartlarınız üzerinden alışveriş bile yapabiliyor.

YouTube yatak vakti için uyarı yapacak

Uygulamanın küsüratlı bir rakam vermesi nedeniyle inandırıcılığı da biraz fazla diyebiliriz. Ayrıca internet sitesinde uygulama indiren herkese böyle bir desteğin verileceğinin söylenmesi, vatandaşların iştahını kabartıyor. Bu tür uygulamaların sayısının artmasından endişe ediliyor. Sizin de başınıza gelen bir uygulama dolandırıcılığı oldu mu? Yorumlar bölümünden bizlere anlatabilirsiniz.