YouTube televizyon uygulaması 100 milyon kullanıcıya ulaştı

youtube televizyon uygulaması

Video paylaşım servisi YouTube’u geniş ekranlarında seyretmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu hızlı artışın arkasında, Covid-19 nedeniyle eve kapanmak zorunda kalan 3.5 milyar insanın payı da olabilir mi?

ABD’deki istatistiklere göre, YouTube televizyon uygulamasını düzenli olarak kullananların sayısı aylık 100 milyon kişiyi geçti. Bu rakam, YouTube’u akıllı televizyondaki uygulama üzerinden veya görüntüyü akıllı televizyona aktararak izleyenlerin kullanıcıların sayısını işaret ediyor.

YouTube televizyon uygulaması hızla ilgi görüyor

Rakamlardaki artış geçe yıla oranla %80 yükseliş gösteriyor. Canlı videoların izlenme oranı da %250 oranında artmış bulunuyor.Diğer bir deyişle, evde karantinada sıkılanlar kendini televizyonda YouTube izlemeye vermiş görünüyor.

YouTube da bu süreci daha eğlenceli hale getirmek için Covid-19 boyunca evde düzenlenen yarışmalar organize etmişti. Çamaşır sepeyle basket oynamak gibi yarışmalara, ünlü sporcular ve selebritiler de katılmıştı. Elbette Google’dan aldıkları yüklü ücretler karşılığında…

TBMM Netflix hakkında açıklama yaptı!

Ancak selebritilerin servetler alarak katıldığı organizasyonlara insanlar gönüllü olarak katılıp benzer videolar yüklemeye başlamıştı. Tüm bu içeriklerin, karantina döneminde evde TV üzerinde YouTube izlenmesini arttırdığı anlaşılıyor.

youtube televizyon uygulaması

Küçük ekranlardan büyük ekranlar geçiş yapmak isteyen YouTube bu rakamları düzenli olarak paylaşarak reklamverenlerin dikkatini çekmek istiyor. Öyle görünüyor ki Google ve YouTube, “televizyon kanallarının çağı bitti, artık kral biziz,” mesajını reklamverenin gözüne sokmadan rahat etmeyecek.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? TV kanalları, YouTube ile rekabet ederek ayakta kalabilirler mi? Yoksa bütün TV programları yakında sadece YouTube için mi hazırlanacak?