YouTube’da en çok takipçiye sahip müzik kanalları

youtube

#İŞBİRLİĞİ

YouTube’a şarkılarıyla damga vuran sanatçılar kimler? İşte YouTube’ta boy gösteren, en çok takipçiye sahip müzik kanalları.

Yeni nesil gündemi, şarklıları, filmleri, dizileri kısacası görsel anlamdaki tüm içerikleri televizyon yerine YouTube’tan takip ediyor. Eğer böyle giderse çok da uzak olmayan bir gelecekte, YouTube TV kanallarının yerine geçecek diyebiliriz.

Zaten şimdiden yurt dışındaki pek çok kanal, internet yayınına geçmiş durumda. Ülkemizde ise işler biraz daha farklı. Kanallar internet üzerinden yayına geçmek yerine direkt olarak iflas bayranğını çekiyorlar. Bu duruma en net örneklerden biri ise Kral TV.

Bir döneme damgasını vuran Kral TV kısa süre önce tamamen kapanmıştı. Peki neden? Aslında nedeni son derece basit. YouTube.

İnsanlar eskiden sevdikleri şarkının klibini izleyebilmek için saatlerce Kral TV seyrederdi. Şimdi ise istedikleri an PC, tablet, akıllı tv ya da akıllı telefonları üzerinden YouTube’a girerek diledikleri klibi izleyebiliyorlar.

Dolayısıyla böyle bir ortamda müzik kanallarına olan ihtiyaç da ortadan kalkmış oldu. Kral TV sadece bir başlangıç. Muhtemelen önümüzdeki günlerde diğer müzik kanalları da kepenk indirecektir.

Peki müzik kanallarını iflasa sürükleyen YouTube’da en çok dinlenen müzik kanalları hangileri? Bu yazımızda en çok takipçiye sahip müzik kanalları listesi ile karşınızdayız.

Malum, YouTube’da yer alan müzik kanallarının yanında ufak bir müzik simgesi bulunuyor. Genel olarak müzik kanallarının sanatçı ya da gruba ait olduğunu zaten biliyoruz.

Peki bu bağlamda en çok takipçiye sahip müzik kanalları hangileri? Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok takipçiye sahip müzik kanalları listesi ile başbaşa bırakalım.

En çok takipçiye sahip müzik kanalları

Ed Sheeran

Takipçi Sayısı: 35.1 milyon