Youtube reklam olayını çok abartıyor

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

Dünyanın en çok kullanılan video izleme platformu olan YouTube’da bundan sonra arka arkaya 5 reklam izlenecek.

Youtube reklam olayını çok abartıyor. Video izleme sitesi denildiğinde artık akıllara neredeyse YouTube’dan başka bir platform gelmiyor. Açıklanan verilere göre de dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları listesinde ilk 3’de bulunan Amerikalı teknoloji devi, her geçen gün zirveyle olan mesafesini de kısaltıyor. Bununla birlikte YouTube’un ücretli abone sayısını arttırabilmek için diğer platformlardan çok daha agresif davrandığı da kesin.

YouTube, platformuna katı kurallar getiriyor

Bugüne kadar YouTube’a yapılan en önemli eleştirilerin başında, reklamların çok fazla olması ve birçok reklamın ise atlanamadan izlenilmek zorunda bırakılması geliyordu. Ancak şirket yeni reklam stratejisiyle adeta geçmişine rahmet okutacak. Test çalışmalarının başladığı yeni düzende, YouTube’da herhangi bir video açtığınızda toplam 5 adet reklamı üst üste izlemek zorunda kalınabilecek.

YouTube, spamler ile savaşmak için yeni araçlar sunuyor

Youtube reklam olayını çok abartıyor

Duyunca o kadar da değildir, aralara serpiştirilmiştir diye düşünüyor olabilirsiniz ancak durum tam olarak böyle. Platformun bugünkü sürümüne baktığımız zaman, video açılışında en az 10 saniyeyi geçen ve genelde 2 tane üst üste gelen reklamlarla karşılaşıyoruz. Ancak gelen haberlere göre bu reklamların sayısı artık 5’e kadar çıkacak. Yani bir nevi istediğimiz videoyu izlemeden önce reklam izleme alışkanlığı kazanacağız.

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

Bu konuya ilişkin YouTube’dan gelen açıklamada ise, toplam süre bazında değişen bir şeyin olmayacağı ve ücretsiz kullanıcıların en fazla 30 saniyelik reklam izleyeceği iddia edildi. Bunun anlamı, 5 reklam iddiaları doğru ancak süreleri ilk etapta 6 saniye ile sınırlı olacak. Tabi kullanıcıların tepkisi azaldıktan ve alışılmaya başlandıktan sonra bu süreler ne olur işte orası tartışmalı.

iPhone kilit ekranı nasıl özelleştirilir?