Youtube, 4K video izlemeyi Premium abonelere özel yapacak

yyy

Youtube , 2018 yılında başlattığı Premium abonelik hizmetine yenilikler ekleyerek devam ediyor. Son olarak Google 4K video izlemeyi premium abonelere özel yapacak.

Youtube Premium abonelik sistemini getirdiğinde en büyük avantaj kuşkusuz reklamsız video izlemeydi. Firma zamanla aboneler için yeni özellikler getirirken son yeniliği ise herkesin kullanabildiği 4K video izlemeyi premium abonelere özel yapmak oldu.  

YouTube’un premium planına abone olan kullanıcılar, reklamlardan etkilenmeden video izleyebilir ve müzik dinleyebilir. Premium aboneliği olmayanlar için videolar arasında reklamlar görünecek. Daha fazla kullanıcıyı hizmetine abone olmaya ikna etmek için şirketin 4K video oynatmayı premium bir özellik haline getirme planlarını test ettiği bildiriliyor.

Youtube

Premium olmayan kullanıcıların şu anda içeriği mümkün olan en yüksek 4K çözünürlükte, arada reklamlarla tüketebilir. Premium olmayan kullanıcılar için video oynatma çözünürlüğünün yakında sınırlanması muhtemeldir. Reddit gönderilerine göre , YouTube’un premium bir özellik olarak 4K video oynatmayı test ettiği görüldü. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak şirket bunu premium özellik olarak geçirmeye karar verirse kullanıcıların 1440p’de reklamlı videolar izlemesi veya reklamsız plana abone olması gerekecek.

Bugünlerde giderek daha fazla insanın 4K akıllı TV satın almasıyla, Alphabet’in sahibi olduğu şirket bu kullanıcıları şirket birinci sınıf abonelerine dönüştürmeye çalışıyor olabilir. Premium plan, reklam olmamasının yanı sıra, kullanıcıların video indirmesine, resim içinde resim özelliğiyle video izlemesine ve YouTube Music’teki milyonlarca şarkıya erişmesine olanak tanıyor.

OnePlus 9 serisi için 31 Ekim’e kadar Android 13 güncellemesi gelecek