Google ‘önbelleğe alınmış’ web sayfası özelliğini kaldırıyor

Google Epic Games davasında karar çıkıyor

Google son dönemlerde bazı değişiklikler ile gündeme geldi. Şimdi ise yeni bir değişiklik geliyor. İşte tüm detaylar.

Google’ın arama sorumlusu, bir X gönderisinde, Google Arama’nın en eski ve en iyi bilinen özelliklerinden biri olan önbellek bağlantılarının kullanımdan kaldırıldığını söyledi. En çok “Önbelleğe Alınmış” adıyla bilinen bu özellik, bir web sayfasının Google tarafından en son dizine eklendiği andaki anlık görüntüsünü içeriyordu. Ancak Google’a göre artık bunlara gerek yok. Arama motoru devinden Danny Sullivan, gönderisinde “İnsanların sayfalara erişmesine yardımcı olmayı amaçlıyorduk, çoğu zaman sayfa yüklemeye güvenilmiyordu” diye yazdı. “Bu günlerde işler büyük ölçüde iyileşti. Bu nedenle kullanımdan kaldırılmasına karar verildi” .

Google 'önbelleğe alınmış' web sayfası özelliğini kaldırıyor

Ancak günümüzde bu özellik yalnızca bir web sayfası yedeklemesinden daha fazlası için kullanılıyor. Birçok kişi bir sitenin geçerliliğini kontrol etmek için bu özelliğe güveniyor. SEO yöneticileri, sayfalarını hatalara karşı kontrol etmek için bu özelliği kullanabilir. Pek çok kullanıcı, özellikle de haber profesyonelleri, bir web sitesinin yakın zamanda güncellenip güncellenmediğini, bilgilerin eklenip kaldırılmadığını görmek için önbelleği kullanıyor. Bazen bir önbellek, bölgenizde coğrafi olarak engellenen bir siteyi kontrol etmenize izin verebilir.

Önceden, bir sonucun yanındaki üç noktalı menüye tıklamak, sağ altta Önbelleğe Alınmış düğmenin bulunduğu “bu sonuç hakkında” iletişim kutusunu açıyordu. Ancak artık. önbelleğe alınmış düğme artık hiçbir yerde görülmeyecek.

Karl-Anthony Towns NBA Infinite’in İkon Oyuncuları Arasına Katıldı