YouTube Music müzik arşivi yüklemeye izin veriyor

YouTube Music yeni özelliği

Google’ın Play Music uygulaması Android kullanıcıları için uzun süre popülerliğini korusa da Google bu uygulamayı YouTube Music ile değiştirmeyi nihayet başardı.

Ancak Play Music’in en sevilen özelliği ne yazık ki yeni servise entegre edilememişti. Kullanıcılar kendi müzik arşivlerini buluta yükleyip YouTube Music üzerinden dinleme yeteneğine nihayet kavuşuyor.

Play Music servisinde Cloud Locker ismi verilen bu yetenek büyük beğeni topluyordu. Kullanıcılar sahip oldukları müzik arşivini Cloud Locker’a yükleyip, diledikleri her yerden dinlemeye devam edebiliyorlardı.

YouTube Music Play Music’in yerini resmen alacak

Android geliştiricileri, yeni müzik servisinin kodları içinde bu konuda bir beta testinin hazırlığına dair işaretleri buldular.

Google henüz konu hakkında bir açıklama yapmış olmasa da Play Mucic kullanıcılarının birkaç ay içinde hesaplarını YouTube üzerinde taşımaları istenmesi bekleniyor. Bu sırada bulut üzerinde saklanan müzik arşivlerinin de artık yeni uygulama üzerinden dinlenebileceği düşünülüyor.

Yeni Beta testinin Play Music uygulamasının tabutuna çakılacak son çivi olacağının da altı çiziliyor. Play Music’in 2020’nin ikinci yarısını görmeyeğine kesin gözüyle bakılıyor. Zira Google’ın müzik yayını konusundaki rakipleri Spotify ve Apple Music çoktandır önemli rol aldı ve piyasayı domine ettiler. Google’ın YouTube Music uygulamasıyla artık bir an önce yarışa katılması gerekiyor.

Google aslında Play Music kullanıcılarını toplu olarak YouTube Music uygulamasına geçirmeyi 2019 Kasım ayında planlıyordu. Ancak hazırlıkların tamamlanaması nedeniyle bu aşamanın 2020’nin ikinci yarısına kaldığı düşünülüyor.

Instagram unfollow etmek için arkadaş mı önerecek?

Bakalım tüm bu hazırlıkların sonunda Google ve Apple, Spotify’ın önlenemeyen yükselişini zayıflatmayı başarabilecekler mi?

Peki, müzik dinleme uygulaması olarak YouTube Music’i tercih eder misiniz veya Spotify’dan bu nedenle vaz geçer misiniz? Bu konudaki yorumlarınızı bekliyoruz. Müzik yayını uygulamaları konusunda 2020’nin en önemli tartışması bu olacak gibi görünüyor.

YouTube Music