Xiaomi 15 serisinin kamera tasarım detayları ortaya çıktı

Xiaomi 15 Ultra

Xiaomi’nin, Snapdragon 8 Gen 4 ile çalışan akıllı telefonları piyasaya sürecek ilk marka olacağına dair raporlar dikkat çekiyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini Ekim ayında duyurması beklenirken, Xiaomi’nin aynı ayda bu çip ile donatılmış Xiaomi 15 serisini piyasaya süreceği söyleniyor.

Şu anda, çeşitli kaynaklardan Xiaomi 15 serisi hakkında önemli detaylar sızdırılıyor. Son sızıntı ise, Xioami 15 serisinin kamera bölmesi tasarımı ve renk seçenekleri hakkında bilgi veriyor.

Gelen bilgilere göre, Xiaomi 15 serisi, kamera modülündeki dekoratif çıkıntıları ortadan kaldıran yeni bir tasarım benimseyecek. Önceki modeller olan Xiaomi 14 ve 14 Pro’da, Paris çivisi dokusuna sahip metal bir çerçeveyle çevrili kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyordu. Son sızıntı, Xiaomi 15 serisinin de sol üst köşedeki kare kamera modülünü koruyacağını, ancak dekoratif çıkıntıları içermeyeceğini gösteriyor.

Xiaomi 15 serisi

Sızıntıya göre, Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun siyah, beyaz, yeşil ve parlak gümüş gibi standart renk seçeneklerinin yanı sıra bazı özel sürümlerle geleceği öne sürülüyor. Ayrıca, serinin ince ve hafif olacağı belirtiliyor.

Önceki raporlar, Xiaomi 15’in düz ekrana sahip kompakt bir amiral gemisi telefon olarak kalacağını, 15 Pro’nun ise dörtlü kavisli ekrana sahip daha büyük bir cihaz olacağını belirtiyor. Her iki modelde de ekran koruması olarak Xiaomi’nin Dragon Crystal Glass kullanılması bekleniyor. Ayrıca, serinin IP69 dereceli toz ve suya dayanıklılık sunacağı söyleniyor.

Standart modelin 4.800mAh veya 4.900mAh bataryaya sahip olabileceği ve 100W hızlı şarj ile 50W kablosuz şarj desteği sunacağı belirtiliyor. Pro modelin ise 120W hızlı şarj ve 80W kablosuz şarj desteğine sahip 5.400mAh bataryası olacağı öne sürülüyor. Ayrıca, 15 Pro’nun OmniVision OV50K 50 megapiksel birincil kamerasının f/1.4-f/2.5 değişken diyafram açıklığını destekleyeceği, 50 megapiksel ultra geniş lensin yanı sıra 5x optik zumlu 50 megapiksel Sony IMX8 serisi periskop telefoto kameraya sahip olabileceği belirtiliyor.

Tesla, her 30 saniyede bir tane Model Y üretiyor