YouTube COVID 19 aşıları hakkında 30.000 videoyu kaldırdı

YouTube COVID-19 aşıları hakkında 30.000 videoyu kaldırdı

Axios’a göre, YouTube COVID-19 aşıları hakkında yanlış bilgi paylaşan 30.000 videoyu platformundan kaldırdı. Kaldırılan videolarla ilgili ayrıntılar, şirketin koronavirüs aşıları hakkındaki yanlış bilgileri ele alan politikalarını güncellemesinden altı ay sonra geldi.

Koronavirüs aşısı bulunduğundan beri internette konuyla ilgili binlerce haber ve kaynak var. Bu haberlerin bazıları doğru olduğuna bakılmaksızın halk tarafından ciddiye alınıyor. Böylece kitleler arasında yanlış bilgiler dönüyor. Bu durum kaosa ya da aşılara güvenmeme gibi problemler meydana çıkarıyor. Sosyal platformlar arasında en çok tercih edilen platformlardan biri olan Youtube da bu konuyla ilgili adım attı. Ekim ayından önce, YouTube’da daha genel koronavirüs yanlış bilgilendirme politikaları vardı. Ancak bunlar özel olarak aşılara değinmiyordu. Axios’a göre, sosyal medya devi, geçen Şubat ayından bu yana koronavirüs hakkında yanlış bilgi yayan 800.000’den fazla videoyu kaldırdı.

YouTube COVID-19 aşıları hakkında 30.000 videoyu kaldırdı

Son zamanlarda aşı bulunabilirliği arttıkça, aşıların yanlış bilgilendirilmesi konusu platformlar için daha acil hale geldi. Facebook ve Twitter da son aylarda aşılarla ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmek için politikalarını genişlettiğini duyurdu. Youtube, tüm aşılar hakkındaki yanlış bilgileri engelleme planlarını duyuran Facebook’tan farklı olarak bir adım attı. Youtube politikaları, yalnızca Dünya Sağlık Örgütü ve diğer yetkililerin resmi yönergelerine aykırı olan COVID-19 aşıları hakkındaki belirli bir video kitlesini hedefliyor.

Find X3 Neo ve Find X3 Lite, Oppo ailesinin favori ürünleri oldu!