YouTube aşı karşıtları için sert önlemler alıyor: Kafalar çok karışık

YouTube aşı karşıtları

Dünyanın en büyük video izleme uygulaması olarak bilinen YouTube aşı karşıtları ile ilgili bazı yeni tedbirler alıyor. Bu tedbirlere bakılırsa şirketin çok ciddi olduğu söylenebilir. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Koronavirüs pandemisi ne yazık ki hayatımızı önemli ölçüde değiştirmeye devam ediyor. Bu salgından korunmanın en önemli yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz aşılar. Küresel çapta aşı kampanyaları düzenleniyor ve böylece toplumun büyük ölçüde bağışıklık kazanması sağlanmak isteniyor. Ancak bazı gruplar ağaçlara karşı olduğunu açıkça belirtiyor.

Sky News Australia isimli bir kanal YouTube platformunun çok sert tedbirleri ile karşı karşıya kaldı. Muhtemelen platformun yöneticileri bile böyle bir karşılık beklemiyordu. YouTube bu kanalı Covid-19 ile ilgili yanlış bilgilendirme yaptığı için askıya aldı.

YouTube aşı karşıtları birçok engelle karşılaşacak

Covid-19 varlığını reddetmek şu anda birçok sosyal medya platformu için suç sayılıyor. Komplo teorisyenleri böyle bir virüsün olmadığını veya devlet eliyle üretildiğini düşünüyor. Küresel çapta devasa bir biyosilah olduğundan bile bahsedenler var. Komplo teorilerinin bu nedenle sonu gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

YouTube aşı karşıtları

YouTube, böyle propagandalar yapan platformları tamamen engelleme kararı aldı. Ancak şimdilik sadece hesaplar askıya alınıyor. İlerleyen zamanlarda konu ile ilgili tedbirler daha fazla sertleşebilir. YouTube sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda bu tür kanalların videolarının silineceği de ifade edildi.

Koronavirüse yakalanan Sedat Peker sosyal medyanın gündeminde: Ölüm riski var

Genel olarak bakıldığında Covid-19 ile ilgili aşı ve kapanma karşıtı içerikler bundan sonra tamamen engellenecek diyebiliriz. Sosyal medya platformları tarafından uygulanan bu yöntem birçok kişi tarafından eleştiriliyor. Bazıları bu tür yöntemlerin tamamen zorbalık olduğunu düşünüyor. Ancak kimileri ise toplumun aşı konusunda yanlış bilgilendirilmemesi için bu yöntemi doğru buluyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?