Hem Yol Ayrımı hem de ID İletişim’de hayal kırıklığı

yol2

Şener Şen’in yıllar sonra beyaz perdeye dönüş yaptığı filmi Yol Ayrımı, gişede beklediği başarıyı elde edemedi. En azından şu an için durum pek parlak değil.

Şener Şen, şüphesiz Türk Sineması’nın en önemli aktörlerinden bir tanesi. Onu şimdiye kadar birçok farklı rolde izledik. Saf bir vatandaş da oldu, uyanık bir tüccar da. Fakat özellikle 90’lı yıllardan başlayarak günümüze kadar uzanan sürece baktığımızda, Şen’in çok az film çektiğini ve komedi rollerine uzak kaldığını görüyoruz. Tabii bu dönemde senarist – yönetmen ve Şen’in yakın arkadaşı olan Yavuz Turgul’un rolü büyük. Şen’in belirttiğine göre ona uygun senaryolar yalnızca Turgul’dan geliyor. Yol Ayrımı da onların en yenisi.

İşte bu ikilinin en yeni ortaklığı olan dram türündeki Yol Ayrımı filmi, 10 Kasım 2017 itibarıyla vizyonda yerini aldı. Gerek gişe rakamları gerekse de sosyal mecralarda paylaşılan yorumlar, “Şener Şen’in yine iyi bir oyunculuk çıkardığı, ama Yol Ayrımı’nın beklentilerin altında bir film olduğu” yönünde birleşiyor.

Hem Yol Ayrımı hem de ID İletişim'de hayal kırıklığı

Yol Ayrımı’nı yalnızca 330 bin kişi izledi

Rutkay Aziz ve Mert Fırat gibi oyuncuların da rol aldığı film, Boxoffice Türkiye verilerine göre şimdiye kadar yalnızca 329.896 kişi tarafından izlendi ve elde ettiği hasılat rakamı ise, 4.35 milyon TL.

Son dönemin diğer bir popüler yapımı ve Türkiye’nin Oscar Adayı filmi Ayla ise, 3 haftayı geçkin sürede 2.77 milyon seyirci topladı ve 34 milyon liralık hasılat elde etti.

Şener Şen ve Yavuz Turgul ortaklığı artık bitmeli

Şahsi düşüncem, bu sonuçların ardından artık Şener Şen ve Yavuz Turgul ortaklığının bitirilme zamanı gelmiştir. En azından Şen’in farklı senarist ve yönetmenlerle çalışarak daha üretken bir tablo oluşturması gerekiyor. Bazı sanatçılarımız çok erken yaşta hayata veda etti ve en verimli dönemlerinde onlardan mahrum kaldık. Şener Şen gibi bazı önemli sanatçılarımız ise ne mutlu ki sağlıklı ve kariyerlerine devam ediyorlar. Ama o kadar az görünüyorlar ki, sonuçta onlardan da bir şekilde mahrum kalıyoruz.

Şunu da ekleyelim: Yol Ayrımı’nın basın tanıtım çalışmalarını yürüten ID İletişim, yaptığı hatalarla bizi üzmüştü

ID İletişim, birçok dizi ve filmin basın çalışmalarını yürütüyor. Yol Ayrımı filmi de onlardan bir tanesi. Film vizyona girmeden önce, bu firmadaki yetkililerle iletişime geçerek gala için davetiye ricasında bulunmuştum. Amacım, bir Şener Şen hayranı olarak, hem filmi hem de gala ortamında yaşananları kaleme alarak sinema severlere bilgiler sunmaktı. Zira daha önce birçok benzer yazı hazırladım. Gelen cevap ise, “Galaya basının davet edilmeyeceği” idi. Onun yerine beni özel gösterimi izleyecek basın mensupları listesine dahil ettiler.

Bu arada bir dakika, galaya basın davet edilmiyorsa, galayı kime yapıyorsunuz? Basın sayesinde bu bilgileri milyonlarca kişi öğrenmeyecek mi? Basın olmadan bunu nasıl yapacaksınız peki? Tahmin edeceğiniz üzere, garip bir cevap verdiler ve pek üstelemedim. Basın gösterimini beklemeye başladım.

Günler geçti… Haftalar geçti… Ses yok… Filmin gösterim tarihi 10 Kasım’a birkaç gün kalmıştı ki tekrar sorayım istedim: “Özel gösterim etkinliği ne oldu?” Ne dediler biliyor musunuz? “Daha önce de dediğimiz üzere özel gösterim olmayacak, filmi 10 Kasım’da sinemada izleyebilirsiniz.”

Peki ya daha evvel yolladığınız “Sizi basın gösterimi davetli listesine ekliyorum” e-mail’i? Bunu sorduğumda ise cevap gelmedi. Neden gelmedi, çünkü yaptıkları hataları biliyorlar ve bu konuyu bir an önce kapatmak istediler. Ha bu onlar için büyük bir sorun mu, hayır değil, ama ben bu konuyu arkadaşlarım ve takipçilerimle paylaşmaktan tabii ki çekinmeyecektim ve paylaştım da. Bundan sonraki iş yaşantımda da konu açıldığında ID İletişim hakkında zihnimde oluşan profili tahmin edersiniz artık.

Ve…

Dikkat ederseniz “film şöyle iyi” ya da “şöyle kötü” gibisinden bir yorum yapmadım. Bu yorumu da eğer izlerseniz size bırakıyorum. Tabii izlediyseniz yorumlarınızı da paylaşabilirsiniz.

Cooler Master, yeni oyuncu klavyesi ile geliyor