Yılın En Hit Festivali: GNCFEST

GNCFEST Genel

Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü gnçtrkcll tarafından düzenlenen 2014’ün en eğlenceli ve en interaktif festivali GNCFEST 2014, 7 Eylül Pazar günü İTÜ Stadyumu’nda muhteşem bir coşkuya sahne oldu.

Günün yıldızı ‘Happy’ şarkısı ile bu senenin hit’ine imza atan Grammy ödüllü müzisyen Pharrell Williams’tı. Festivale katılanlar eğlencenin doruğa ulaştığı Williams konserinden önce Manga, Mabel Matiz ve Model’in yanı sıra dünyaca ünlü starlar Inna ve Rita Ora’yla coştu.

Pharrell

20 bini aşkın izleyicinin 12 saat kesintisiz müzik keyfi yaşadığı festivalin kapıları saat 13.00’te açıldı. Açılışı yapan ve kurgularıyla festivale yön veren Erim Özşen’in eşliğinde sahnede mini sohbetler, yarışmalar gerçekleşti. Ünlü DJ Erbil Ellez ise festivale gelenleri bir an olsun müziksiz bırakmadı ve festivalin kullanım kılavuzu sayılabilecek gnctrkcll uygulaması üzerinden istek parçalar çaldı. Şenlikli başlayan festival hız kesmeden gece yarısına kadar devam etti.

RITA-ORA2

GNCFEST’te “Mutlu Son”
Dünya starlarının öncesinde performanslarıyla tüm gençlik etkinliklerinin vazgeçilmezi Manga, son dönemin en iyi çıkış yapan isimlerinden Mabel Matiz ve son yılların en başarılı rock müzik gruplarından Model de konserler geçidinin yıldızları arasındaydı.

INNA

Romanyalı şarkıcı INNA sahneye 90’ların hit dans şarkılarından “Be My Lover” cover’ı ile çıktı. Konserinin sonuna geldiğindeyse ‘Çingenem’ şarkısını izleyenlerle birlikte söyledi. Pharrell’den önce sahne alan İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Rita Ora, görkemli kıyafeti ile bütün ilgiyi üzerine topladı. Ora’nın dansçılarıyla birlikte yaptığı sahne şovu ise izleyenleri büyüledi.

maNga

Festival’de finali yapacak olan Pharrell Williams’a sıra geldiğinde ise, yer yerinden oynadı. Williams, sahneden seyircilere “Bu kadar farklı dil, din ve ırktan insanı böyle uyum içinde yaşarken görmek harika…Hepiniz çok güzelsiniz” diye seslendi.  GNCFEST’i geç saatlere kadar terk etmeyen 20 bin genç, Pharrell Williams’ın dünyaca ünlü şarkısı ‘Happy’e hep bir ağızdan eşlik etti.

Model-1

GNCFEST’te teknoloji ve eğlence bir arada
gnçtrkcll’in yeni mobil uygulaması gnctrkcll’i cep telefonlarına indiren gençler gün boyu festivalin akışına yön vermenin keyfini yaşadı. Bu müthiş interaktif festivalde mobil uygulamaya sahip gnçtrkcll’liler; Model’in ilk şarkısının ‘Bir Melek Vardı’ olmasına, Manga’nın solisti Ferman’ın ise siyah-beyaz tişörtüyle sahne almasına karar verdi. Gençler #GNCFEST etiketli paylaşımları ile festival ışıklarını yönlendirirlerken, festival alanında arkadaşlarını kaybedenler istedikleri bir rengi seçip telefonlarını havaya kaldırdıklarında birbirlerine kolayca kavuştular. Ayrıca uygulama sayesinde tuvalet yoğunluğunu cep telefonlarından esprili bildirimlerle takip ettiler.

Akıllı Chopstick Ortaya Çıktı