Steam dijital masa üstü oyunları festivali düzenliyor

steam dijital

Masa üstü oyunlar, video oyunları çağından önce her evde, her çocuğun, hatta her yetişkinin önemli eğlence fırsatlarından biriydi. 

Video oyun dağıtım servisi Steam dijital masa oyunları için şimdi beş gün sürecek bir festival düzenliyor ve masa üstü oyunlarını sevenlerini bir araya getirmeyi planlıyor.

Steam’in festivali, sadece dijital masa üstü oyunlarında indirimler içermeyecek, yapımcıları ve oyuncuları bir araya getiren video konferanslar, röportajlar ve yeni oyun duyuruları da barındıracak.

Steam dijital masa üstü oyunlarını ön plana çıkarıyor

Festival 21 -26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Steam’e göre, bu yıl Covid nedeniyle yapılamayan ComicCon gibi etkinliklerin takipçilerinin de festivale yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Dolayısıyla, festivalin önceli Steam etkinliklerinden daha “derin” olarak planlandığı da vurgulanıyor. Zira ComicCon’un fanatik takipçilrinin yoğun oradan RPG ve masa üstü oyuncuları oldukları biliniyor.

Steam üzerinde yapılcak dijital konferanslarda Dungeons & Dragons oyunları ve bunların masa üstü varyasyonları gibi konuların da yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Öte yanda Steam üzerinde yüzlerce dijital masa üstü oyun / kart oyunu bulunuyor. Hatta The Witcher veya Kingdoms: Come Deliverance gibioyunlarda da çok popüler olan masa üstü mini oyunlar bulunuyor. The Witcher içinde yer alan kart oyunu Gwent ise büyük beğeni topladığı için ayrı bir video oyunu olarak yayınlandı.

Assassin’s Creed Valhalla için 7 dakikalık oyun içi video

İlk defa düzenlenen bu Steam festivali sayesinde, dijital dünyadaki masa üstü oyunlarının geleceği de şekillenecek gibi görünüyor. Festivale gösterilen ilginin yoğun olması halinde, önemli yapımcıların programlarına masa üstü oyun planlarını alması bekleniyor.

steam dijital

Dijital masa üstü oyunlarının video oyun yapımcıları açısından stratejik bir değeri de bulunuyor. Dev yapımcıların Star Wars Old Republic, Eve Online, Elder Scrolls Online, Fortnite, PubG gibi oyunlarla kendilerine düzenli gelir sağlayan bir kitle kazandırmaya çalıştığını biliyoruz. Ancak bu oyunları oynamak için oyuncuların yoğun zaman harcaması ve çoğu zaman güçlü bir oyun cihazına sahip olması gerekebiliyor. Ayrıca bu oyunlara meraklı olan kitlenin de bir sınırı bulunuyor. Dijital masa üstü oyunları ise çok daha geniş kitlelerin ilginsini çektiği biliniyor. İnsanların otobüste, metroda bile online tavla gibi oyunlara zaman harcamaları, masa üstü oyunlarının online gelir olarak daha büyük potansiyele sahip olmasını sağlıyor.