Yenilenmiş iPhone 12 fiyatı ile şaşırttı

iPhone 12 Pro

Apple bir süredir yenilenmiş iPhone satışlarına başladı. Amerikalı teknoloji devinin portföyüne eklediği son refurbished (yenilenmiş) model ise iPhone 12 Pro oldu.

Yenilenmiş iPhone 12 fiyatı ile şaşırttı. Yenilenmiş akıllı telefonlar aslında uzun zamandır bilinen ve kullanılan bir alan. Ancak Apple cephesinde bu telefonlar satılmaktan ziyade, kullanıcıların servis süreçlerindeki değişim telefonu olarak kullanılıyordu. Yani diyelim ki A kişisi telefonun da bir sorun tespit etti ve bunu iade etti. Daha sonra B kişisi ise yine telefonundaki hatadan dolayı cihazın sıfırı ile değişimini talep etti. İşte bu senaryoda çoğu defa B’ye, A’dan alınan ancak tamamen yenilenmiş, bütün hataları giderilmiş ve sorunları çözülmüş telefon veriliyordu.

Apple için, 2021 üçüncü çeyrek satış sonuçları yayınlandı

Yenilenmiş akıllı telefonun mantığını anlattık çünkü önümüzdeki günlerde bu kavramı sıkça duymaya başlayacağız bunun sebebi ise Apple’ın yavaş yavaş yenilenmiş akıllı telefon portföyünü arttırmaya başlaması.

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

Yenilenmiş iPhone 12 fiyatı ile şaşırttı

Amerikalı teknoloji devinden yapılan açıklamaya göre, artık Amerikalı akıllı telefon kullanıcıları 759 dolardan başlayan fiyatlarla iPhone 12 Pro modelinin yenilenmiş versiyonunu satın alabilecekler. Telefonun sıfır halinin ABD satış fiyatının 999 dolar olduğu düşünüldüğünde, aradaki farkın %15 olduğu anlaşılıyor. Tabi böyle bir durumda %15’lik fark için yenilenmiş telefon almaya değer mi sorusu akıllara geliyor.

Apple self servis programı başlatıyor! Cihazlarınızı kendiniz tamir edeceksiniz

Aslına bakarsak, yenilenmiş telefonlarda batarya tamamen değişiyor. Ayrıca bu telefonların SIM kilitsiz olarak geldiklerini de hatırlatalım. Üstüne bir de Apple tarafından 1 yıllık garanti ve genişletilmiş AppleCare+ paketi sunulunca, yenilenmiş telefon almak hiç de mantıksız gelmiyor. Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Çin, Tiangong Uzay İstasyonu’nun ikinci modülünü fırlattı