Yenilenen Porsche Macan tozu dumana kattı!

Porsche Macan

Alman otomotiv devi Porsche, SUV segmentindeki amiral gemisi modeli Porsche Macan için Güney Afrika’da devam eden yüksek irtifa testinden birçok teaser görüntüsü yayınladı. İşte detaylar.

Porsche Macan, 2014 yılında piyasaya çıktığından bu yana çok kısa sürede çok iyi bir ivme yakaladı. Markanın küresel satışlarının yaklaşık % 40’ını oluşturan bu kompakt lüks SUV modeli Alman üretici için oldukça önemli. 2014 yılında piyasaya çıktığından beri 350.000’den fazla satan Macan, 2017 yılında 97.000’den fazla satarak rekor kırdı.

Bu sebeple revizyon ihtiyacı hisseden Porsche, Macan’ı piyasadaki rakipleri karşısında güçlendirmeye karar verdi. Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da yer alan Lesotho’da yüksek irtifa testlerine çıkan Macan, yaklaşık 3.400 km yükseklikte deyim yerindeyse tozu duman kattı.

Yeni Porsche Macan için kaputun altında bazı değişiklikler olabilir!

Porsche, yeni Macan için güncellenmiş motor seçenekleri geleceğini açıkladı. Motor yelpazesindeki değişiklikleri tam olarak bilmiyoruz. Ancak giriş seviyesinde mevcut 252 beygir gücündeki 2.0 litrelik turbo benzinli motor seçeneği yeni nesil modelde de olacaktır. Öte yandan Macan S için revize edilmiş 3.0 litrelik V6 motorun geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Son olarak performans modeli Macan Turbo’da kullanılan mevcut 3.6 litrelik ikiz turbo V6 motorun yerini Audi RS4‘te kullanılan 2.9 litrelik turbo charged V6 alabilir.

Porsche Cayenne Coupe, lansman öncesi görüldü!

Öte yandan yayınlanan teaser görüntüleri yeni Macan’ın tasarım açısından detaylı bir revizyon geçirmediğini gözler önüne seriyor. Testlerde tamamen kamuflajsız görülen Macan için yenilenmiş ön tampon ve farlar dışında revize edilmiş LED arka stop lambaları gibi çok az sayıda yenilik fark ediliyor. Asgari düzeyde tutulan dış tasarım değişikliklerinin kabin içinde de aynı olduğu tahmin ediliyor.

Porsche Macan