Yeni YouTube Music özelliği Android platformuna geliyor

YouTube Music

Yeni YouTube Music özelliği artık Android platformunda kullanılır hale gelecek. Özellikle son dönemlerde bu tür güncellemeler uygulamalar için büyük önem taşıyor.

Birçok kişinin merakla beklediği yeni YouTube Music özelliği, Ekim ayında iOS kullanıcıları için sunulmuştu. Şimdi ise Android platformuna geliyor. 2021 yılının Ekim ayında kullanılmaya başlanan bu özellik Snapchat üzerinden paylaşım sağlıyor. Artık YouTube Music şarkılarını Snapchat üzerinden paylaşabileceksiniz.

Snapchat dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer alıyor. YouTube bunu bildiği için böyle bir özellik başlatma kararı aldı. Android desteği ile birlikte YouTube Music içerisinde yer alan şarkınız Snapchat üzerinden paylaşılabilecek. Fakat her iki uygulamanın güncel olması şart.

Yeni YouTube music özelliği

Hem YouTube Music hem de Snapchat uygulamalarınız güncel ise yapmanız gerekenler oldukça basit. YouTube Music içerisinde yer alan şarkının üzerinde paylaş butonu yer alıyor. Bu butona tıklamanız ile birlikte Snapchat ikonu ortaya çıkacak. Uygulama içerisinde paylaş butonuna tıklamanız halinde kolaylıkla paylaşım yapılacak.

Yeni YouTube Music özelliği

Snapchat ikonuna tıklayan kullanıcılar aynı zamanda gönderiyi özelleştirme imkanına sahip. Adeta normal bir hikaye paylaşır gibi bu tür paylaşımlar yapmanız mümkün olacak. Android cihaz sahipleri tarafından son derece yoğun bir şekilde kullanılması beklenen özellik şimdiden büyük ilgi görüyor.

TikTok video süresini uzatıyor: YouTube ile rekabet artıyor!

Yeni YouTube Music özelliği ile birlikte şirket Spotify rekabetini güçlendirmek istiyor. Böylece hem daha fazla kişi tarafından tercih edilecek hem de Spotify karşısında üstünlük sağlayacak. Son olarak bu özelliği kullanmak için her iki uygulamanın güncel olması gerektiğini hatırlatalım.