Nintendo, Rusya’da dijital satışları askıya aldı

Nintendo, Rusya'da dijital satışları askıya aldı

Oyuncular şimdilik Nintendo Rus eShop’undan dijital alışveriş yapamayacak. Oyun devi, Rusya’daki eShop’un geçici olarak bakım moduna alındığını duyurdu. İşte detaylar.

Nintendo Life’dan gelen bilgilere göre insanlar sosyal ağlardaki kesinti hakkında rapor veriyorlar. Rus eShop’a erişmeye çalıştıklarında Switch’lerinin 2813-0999 hata kodunu aldıkları fotoğrafları gösteriyorlar. Nintendo’nun bölgedeki ödemeleri kasten kesip kesmediği ise net değil.

Nintendo, Rusya'da dijital satışları askıya aldı

Diğer oyun şirketleri daha önce Rusya’daki ürün ve hizmetlerine erişimi sınırlamak için adımlar atmıştı. CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3: Wild Hunt dahil olmak üzere oyunlarının ve Rusya’daki GOG mağazasındaki tüm oyunlarının satışını durdurdu. EA da aynı şeyi yaptı ve iki ülkedeki oyuncuların Origin mağazasından ve uygulamasından alışveriş yapmasını engelledi.

Microsoft, Ukrayna’dan ülkedeki tüm oyuncuları sisteminden yasaklama talebinin ardından Rusya’daki ürün ve hizmetlerinin (Xbox dahil) tüm yeni satışlarını askıya aldı. Ukrayna ayrıca Sony’den Rusya’daki tüm oyuncuları PlayStation ağından yasaklamasını istedi, ancak şirket henüz yanıt vermedi. Eurogamer’a göre Sony, Gran Turismo 7’yi ülkedeki satıştan sessizce çekti. Nintendo’nun da bir yaptırım olarak mı hizmetini kapadığı belli değil. Neticede Rusya Ukrayna gerginliğinde tüm şirketler Rusya’ya karşı yaptırımlarını yapmaya başladı. Bu da bir yaptırım hamlesi olarak gündeme gelmiş olabilir. Facebook, Twitter, TikTok ve hatta Reddit bile platformunda Rusya hükümetine karşı bazı yaptırımlar uyguladı.

TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları gündeme bomba gibi düştü