Yeni yapay zeka eğitim sektörünü değiştirecek: Çocuklar izlenecek

yeni yapay zeka

Uzun bir süredir geliştirilen yeni yapay zeka ile birlikte eğitim sistemi önemli ölçüde yeniden şekillenecek. Pandemi süreci nedeniyle online eğitime geçilmesi farklı bir dönemin başlangıcı olmuştu.

Görüntülü görüşme platformlarının sayısı arttıkça yeni yapay zeka eğitim sektörüne daha fazla dahil oldu. Bazı şirketler öğrencilerin sıkılıp sıkılmadığını anlayabilmek için yeni bir yapay zeka modeli geliştirmeye karar verdi. Bu şirketlerden bir tanesi olan Intel ise öğrencilerin sıkılıp sıkılmadığını hemen anlayabilecek.

Öğrenciler eğer derse karşı ilgisiz olursa bu hızlı bir şekilde tespit edilecek. Class Technologies ile iş birliği yapan Intel böylece eğitim sektörüne destek vermek istiyor. Yeni geliştirilen yapay zeka sistemleri ile birlikte öğretmenler öğrencilerin dersten sıkılıp sıkılmadığını hemen görecek.

Yeni yapay zeka eğitim sektörünü dönüştürecek

Bazen ders uzayabiliyor veya öğrenciler derse karşı isteksiz olabiliyor. Intel yeni geliştirilen yapay zeka sistemleri ile birlikte bu endişeleri ortadan kaldırmak istiyor. Heyecan verici bir gelişme olarak adlandırılan yeni sistem kısa bir süre içerisinde birçok okulda uygulanacak.

yeni yapay zeka

Bu yeni sistem ile ilgili doğru çalışacağı yönünde bir kesinlik yok. Hele de yapay zeka bazı hatalar yapabilir. Uzmanların zaten en çok endişe ettiği kısım tam olarak burası. Onlara göre öğrencilerin dersten tam olarak sıkılıp sıkılmadığını anlamak kolay değil. Yapay zeka sistemlerinin uzun bir süre daha geliştirilmesi gerekiyor.

Avrupa Birliği yapay zeka konusunda çok endişeli

Öğrenciler bazen hızlı bir şekilde dikkat dağınıklığı ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu dikkat dağınıklığı kısa bir süreliğine olsa bile yapay zeka sistemine işleyecek. Yani öğrencilerin bir anlık dalgınlığı bile burada önemli bir veri olarak kullanılacak. Yeni yapay zeka eğitim sektörünü daha şimdiden şekillendirmeye başladı. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.