Yeni Windows 11 güncellemesi pek çok yeniliği beraberinde getirecek

Windows 11 güncellemesi

Windows 11 kullanıcılarının “keşke şu özellikler de olsa” dediği pek çok özelliği bünyesinde bulunduran yeni bir güncelleme kapıda.

Yeni Windows 11 güncellemesi pek çok yeniliği beraberinde getirecek. Windows Insider ekibi, Windows 11 Insider Preview Build 23435 için Dev Kanalı’nda yeni bir heyecan verici güncelleme yayınladı. Bu güncelleme için en önemli özelliklerden biri, kullanıcıların fotoğraf koleksiyonuna kolay erişim sağlamak için tasarlanmış olan Dosya Gezgini‘ndeki yeni bir özellik olan Galeri’nin tanıtımıdır.

Windows 11 kurumsal

Galeri ile kullanıcılar, Fotoğraflar uygulamasındaki Tüm Fotoğraflar görünümünde gördükleri aynı içeriği görüntüleyebilirler ve en son çekilen fotoğraflar için optimize edilmiştir. Kullanıcıların telefonlarına OneDrive Kamera Yedeği yaptıysalar, fotoğrafları otomatik olarak görünümün en üstünde görüntülenir. Ayrıca, Koleksiyon açılır menüsü aracılığıyla Galeri’de hangi klasörlerin gösterileceğini seçebilirler ve var olan kaynakların alt klasörlerini filtrelemek için alt klasörler ekleyebilirler.

Windows 11 güncellemesi

Yeni Windows 11 güncellemesi pek çok yeniliği beraberinde getirecek

Microsoft Logo Galeri, yalnızca Dosya Gezgini‘yle sınırlı değil. Kullanıcılar, fotoğraflarına kolayca erişebilecekleri dosya seçme iletişim kutusundan da kullanabilirler. Bu, fotoğrafları bulma ve kullanma sürecini daha düzgün ve daha akıcı hale getirir.

Galeri’nin tanıtımı dışında, bu güncellemede birkaç başka değişiklik ve iyileştirme de bulunmaktadır. Örneğin, yerel kullanıcı hesaplarıyla giriş yapan kullanıcılar için Başlat menüsünde yeni adımlar var ve bunlar Microsoft hesabı (MSA) ile giriş yapmanın faydalarını vurgulamayı amaçlıyor. Ayrıca, varlık sensörü gizlilik ayarları ve API’leri için yeni ayarlar da var ve bu sayede gizliliğinizi yönetebilir ve belirli uygulamaların bu sensörlere erişmesini engelleyebilirsiniz.

Microsoft, yeni deneysel Windows 11 özellikleri deniyor

Tabii ki, hiçbir güncelleme birkaç düzeltme olmadan tamamlanamaz ve bu da istisna değildir. Explorer.exe’de çökme sorunları, farklı Windows Güncelleme sayfalarına gezinirken Ayarlar’ın çökmesi sorunları ve diğerleri gibi çeşitli sorunlar için düzeltmeler mevcuttur.

ChatGPT borsa konusunda da oldukça iddialı