Yeni Suzuki Swift Sport Frankfurt Motor Show’da

Yeni Suzuki Swift Sport Frankfurt Motor Showda

Japon otomobil üreticisi Suzuki, sadece 970 kg olan üçüncü jenerasyon Suzuki Swift Sport’u Frankfurt Motor Show’da tanıttı.

Sadece 970 kilo ağırlığında olan üçüncü nesil Suzuki Swift Sport, bir önceki modele göre 75 kg daha hafif ve markanın “komple yeniden tasarım”  fikri tüm Dünya’daki sportif araç seven sürücüler için büyük heyecan yarattı.

Swift Sport, markanın ürettiği ilk turbo şarjlı araç olma özelliğini taşıyor ve bir önceki modelde olduğu gibi altı vitesli düz şanzımana sahip araçta sürüş yeteneklerini yüksek hızlarda stabil tutmak için geliştirilmiş süspansiyonlar kullanılmış. Aracın tek renkli bir kamera, lazer sensörü ve ileri algılama sistemi karanlıkta da çalışacak ve bu teknoloji otonom acil frenlemeyi devreye sokmadan önce bir çarpışma muhtemel göründüğünde sürücüye görsel ve sesli uyarılar sağlarken ilave bir radar cihazı seyir kontrolünü mümkün kılarak şeritten ayrılma uyarısı verebilecek.

Yeni Swift Sport; 89 beygirlik 1.2 litrelik dualjet motoru isteğe bağlı dört tekerden çekiş sistemi ile, 109 beygirlik turbo şarjlı 1.0 litrelik Boosterjet motoru standart manuel 5 vitesli veya 6 vitesli otomatik şanzıman ile gelecek. Suzuki her iki motorun yanında geliştirdiği benzinli-hybrid modelini de üretmeyi planlıyor.

Yeni Swift Sport, Abarth 595 ve tanıtımı yaklaşmakta olan Ford Fiesta ST modelleri dahil olmak üzere birçok hatchback sport modele sağlam bir rakip olacak gibi duruyor ve aracın üretim birim maliyeti 13.100 Euro olan mevcut modelden daha fazla olacak. Satışlar gelecek yaz başlayacak.