2019 Suzuki Jimny için ayrıntılar geliyor!

2019 Suzuki Jimny

Japon otomotiv dev i 1996’dan beri ürettiği kompakt SUV modelini yeniledi. Sonbahar aylarında lansmanı yapılacak olan 2019 Suzuki Jimny önümüzdeki yılın başlarında yola çıkacak. İşte aracın Avrupa spesifikasyonları.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında yola çıkacak olan yeni nesil Suzuki Jimny, rakiplerine göre küçük bir off-roader olmasına rağmen sağlam stili, kaliteli kabin içi donanımı ve gelişmiş yol dinamikleri ile bir adım öne çıkıyor. Markanın 1996 yılından beri ürettiği Jimny, dördüncü nesil modeli ile hiç olmadığı kadar güçlü. 20 aşkın süredir üretimde olan model görünüm olarak pek fazla modernize edilmemiş bunun yerine birkaç yerinde revizyon ile aracın retro tasarımı korunmaya çalışılmış.

2019 Suzuki Jimny için Avrupa özellikleri açıklandı!

Yeni nesil Jimny için mevcut 1.3 litrelik benzinli motorun yerini daha verimli olan 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor aldı. Yeni 1.5 litrelik benzinli motor 4000 devirde 101 beygir güç ve 130 nM tork üretimi ile mevcut rakamlardan oldukça yüksek performans verilerine sahip. Ayrıca markanın bu model için dizel güç aktarma organı sunmayacağını da belirtelim. Marka Avrupa için tek bir motor onayladı.

Toyota ve Suzuki’den büyük işbirliği!

Yeni Jimny, arka tekerleklere güç sağlayan yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile piyasaya sunulacak. Minik off-roaderın 1.5 litrelik mütevazi motoru standart beş vitesli manuel ve dört vitesli otomatik şanzıman ile desteklenecek. Araç için ön görülen yakıt ekonomisi ve CO2 salınım değerleri ise sırasıyla 41.5 mpg ve 154-170 g/km.

Suzuki dördüncü nesil Jimny tasarımını yaparken aracın retro 4×4 havasını büyük ölçüde korumuş. Basit bir kutuyu andıran araç tasarımı Mercedes-Benz G-Serisi’ni de andırmıyor değil. Aracın tasarım yapısı son derece işlevsel çünkü o bir off-roader. Jımny, yeri geldiğinde zorlu arazi şartları ile başa çıkmak üzere tasarlandı.

Aracın uzunluğu ön tampondan stepneye kadar tam 3.645 mm iken genişliği 1.725 mm. Öte yandan aracın yerden yüksekliği 2.100 mm. Bagaj alanı ise arka koltuklar katlandığında 377 litreye çıkıyor. Bu rakam mevcut modele göre 53 litre daha fazla.

2019 Suzuki Jimny

Kabine baktığımızda ilk olarak Bluetooth işlevine sahip 7.0 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ile karşılaşıyoruz. Öte yandan Jimny‘nin tasarımı retro olduğu kadar işlevsel de. Çünkü genel kabin içi tasarlanırken sürücünün arazi şartlarında iş eldiveni kullanacağını göz önünde bulundurulmuş. Bu nedenle tasarım son derece işlevsel ve basit.

Araç içindeki tüm kontrol üniteleri ve düğmeleri eldiven ile kullanılabilecek kadar büyük tasarlanmış. Ayrıca aracın anahtarları da bu özelliğe sahip. 2019 Suzuki Jimny’de otonom acil frenleme sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, şerit takip sisteminin yanı sıra birçok yeni güvenlik özelliği mevcut.

2019 Suzuki Jimny