Yeni robotlar doğal gaz denetimi yapacak: İstanbul onlara emanet

Yeni robotlar doğal gaz

Yeni robotlar doğal gaz denetimi için gerekli tüm ekipmanlara sahip. Bu robotlar sırf doğalgaz borularını incelemek için üretildi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre yeni robotlar doğal gaz denetimi için kolları sıvadı. Bu robotlar TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde üretildi. Robotların hem yazılım hem de donanım açısından yerel kaynaklarla üretildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamalara göre bu robot şehrin altında dolaşacak. Böylece denetleme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirecek. TÜBİTAK işbirliği içerisinde üretilen cihazlar doğal gaz ile ilgili herhangi bir problem olup olmadığını hızlıca görebilecek. Bu yeni hizmetin doğalgaz problemleri nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklara karşı verileceği ifade edildi.

Yeni robotlar doğal gaz sorunlarını giderebilecek

Ortaya çıkan son detaylara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu robotları uzaktan kontrol edecek. Borularda ya da gaz akışında herhangi bir sorun olması durumunda hemen müdahale edilecek. Üretilecek olan bu robotlar herhangi bir aksilik olması durumunda yine uzaktan tamir edilebilecek.

Yeni robotlar doğal gaz

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara bakılırsa akıllı robotlar hareket kabiliyeti ve uzaktan kontrol mekanizması açısından sağlıklı görünüyor. Bu tür robotların son derece güvenli sistemlere sahip olması gerekiyor. Aksi halde herhangi bir doğal gaz faciası yaşanabilir. Yeni robotlar doğal gaz bakımı yaparken bu nedenle hassas davranacak.

Realme şimdi de robot süpürge üretimine başlıyor

Yaşanabilecek tüm doğalgaz kaynaklı sorunların önüne geçmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi üretim sürecinin devam ettiğini söylüyor. Bu robotlar gerekli kontroller yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelecek. Peki siz bu yeni robotik doğal gaz kontrol sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.