Yeni pasif Wi-fi sistemi 10.000 kat daha az güç tüketiyor!

pasif wifi tekolojisi

Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Wi-fi teknolojisinde önemli bir adım atıldı. Mevcut sistemlere göre 10.000 kat daha az güç tüketen yeni teknoloji ortaya çıktı!

Bilgisayarlar, modemler, akıllı telefonlar başta olmak üzere kullandığımız çoğu elektronik üründe bulunan ve giderek yaygınlaşan Wi-fi teknolojisi üzerinde yapılan yeni bir çalışma ile pil ömürleri biraz daha uzayacak. Pasif Wi-fi teknolojisi olarak adlandırabileceğimiz bu özellik, mevcut Wi-fi donanıma sahip bir cihaza göre 10.000 kat daha az güç tüketiyor.

Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre bu teknolojiyi hayata geçirmek mümkün. Üstelik oldukça basit bir çalışma mantığı bulunuyor. Wi-fi bağlantı teknolojisine sahip her cihazda dijital bir Wi-fi modülü ve analog RF bulunuyor.

Söz konusu yeni teknolojide, daha az enerji tüketmesi istenen cihaza pasif Wi-fi modülü yerleştiriliyor. Pasif Wi-fi donanımının içerisinde sadece dijital Wi-fi modülü bulunuyor. Analog RF ise etraftaki diğer cihazlardan destek alarak kullanılıyor. Örneğin ev kullanımını düşünürsek, evin içinde bulunan sabit modemin analog RF’i, pasif Wi-fi teknolojisine sahip cihaz tarafından da kullanılıyor.

Tabii ki buna bağlı olarak pasif Wi-fi teknolojisinin veri aktarım hızı, standart Wi-fi teknolojisine göre daha az oluyor. Şimdilik 11 Mbbit bağlantı hızına ulaşılmış. Ancak bu hız bile çoğu işlev için fazlasıyla yeterli. Araştırmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirtelim.

Samsung Galaxy S8’de beklenen 7 önemli özellik!