Yeni Nexus’un İlk Görüntüsü Bu Olabilir

2015 nexus modeli

Dün Türkiye saatiyle akşam saatlerinde düzenlenen Google I/O 2015 etkinliğinde USB Type C hakkında sunum yapılırken yeni Nexus olduğu tahmin edilen bir görsel ortaya çıktı. Yeni Nexus’un ilk görseli ve detaylar haberimizde.

nexus-usb-type-c-modeli

Google I/O 2015 etkinliği Android M sürümü başta olmak üzere 2015 ve 2016 yılını kapsayacak şekilde Google’ın yeniliklerini gözler önüne serdi. Android M sürümünün üzerinde durduğu noktalardan biri olan USB Type C yani C tipi USB bağlantı portundan bahsedilirken ekrana yansıtılan görselin sıradaki Nexus modeli olduğu düşünülüyor. Dün sizlerle paylaştığımız sıradaki Nexus’un kod adı haberinden sonra böyle bir gelişmenin ortaya çıkması, görselin gerçeklik ihtimalini artırıyor.

Yukarıda yer alan görseldeki USB bağlantısı C tipi yani en son nesil USB bağlantı şekli. Daha hızlı şarj ve daha hızlı veri aktarımı yapılmasını sağlıyor. Standart micro USB bağlantısından farklı bir port. Yeni USB kablosunun yuvasına sahip olan akıllı telefon ise şimdiye kadar piyasaya çıkan Nexus modellerinin hiçbirine benzemiyor. Dolayısıyla bu görseldeki akıllı telefonun yeni Nexus olduğu tahmin ediliyor.

Google’ın bu yıl içerisinde iki farklı Nexus modeli duyuracağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. 5.2 inç ekran boyutuna sahip olacağı neredeyse kesinleşen Nexus modeli LG tarafından üretilecek ve kod adı Bullhead olacak. 5.7 inç büyüklükte ekrana sahip olan phablet kategorisindeki Nexus modeli ise Huawei üretecek ve kod adı Angler olacak.

Sıradaki Nexus’un Kod Adı Belli Oldu: LG Bullhead