Huawei Nexus hakkında son bilgiler!

huawei nexus 6 ozellikleri

Google I/O 2015’ten sonra bu yıl Google, iki yeni Nexus modeliyle sık sık gündeme geldi. Cihazlar henüz piyasaya çıkmadan çoğu teknik özelliği kesinleşti. Angler olarak adlandırılan yeni Huawei Nexus’un kesinleşen teknik özellikleri haberimizde.

huawei-nexus-6-ozellikleri

Google tarihinde ilk defa bir etkinlikte iki Nexus akıllı telefon duyuracak. Bu modellerdne biri LG tarafından üretilecek diğeri ise Huawei tarafından. LG tarafından üretilecek olan model Nexus 5’in devamı ve güncellenmiş hali gibi görünüyor. Ancak Huawei tarafında tamamen yeni bir Nexus modeli dikkat çekiyor. Huawei Nexus olarak adlandırılacak olan cihazda 5.7 inçlik bir ekran olacak. Telefonun fotoğrafını yukarıda görebiliyorsunuz. Cihazın ölçüleri 159.4 x 78.3 x 6.6/8.5mm şeklinde olacak.

Huawei tarafından üretilecek olan yeni Nexus modelinin ayırt edici belli başlı özellikleri olacak. Bu özelliklerden ilki Android 6.0 Marsmallow ile ön plana çıkarılan C tipi USB bağlantı ve parmak izi okuyucu sensör olacak. İlk kez bir Nexus modelinde parmak izi okuma sensörü göreceğiz. Bir diğer ayırt edici özellik ise tek parça ve tamamı metal gövde olacak. Ayrıca cihazın ön tarafında iki adet hoparlör bulunacak. Bu cihazın bir diğer önemli özelliği ise Türkiye’de satılma ihtimalinin olması. Geçtiğimiz yıl Motorola tarafından üretilen Nexus modeli ülkemizde satışa çıkmamıştı ancak Huawei Türkiye’de aktif bir marka. Dolayısıyla Nexus modelini de getirecektir.

Huawei Nexus modelinde Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM ve Adreno 430 GPU yer alacak. İşlemci 1.9 GHz hıza sahip olacak. Giriş modeli 32 GB depolama alanı sunacak bu depolama alanının 24 GB’ı kullanılabilir olacak. Telefonda 5.7 inç boyutunda ve Quad HD (1440 x 2560) çözünürlüklü bir ekran göreceğiz. Ekranın keskinlik değeri 515 ppi olacak. Telefonun arka tarafında 13 MP, ön tarafında ise 8 MP kamera bekleniyor.

Huawei Nexus modelinin fiyatı önceki Nexus modellerine göre daha yüksek olacak. Cihazın fiyat beklentisi 649 Dolar. Ancak tabii ki Amerika’da Google’ın desteği ile çok daha ucuza satışa çıkması bekleniyor.

Amazon’un yeni 10 inç tableti görüldü!