Yeni Nexus modellerinin isimleri ne olacak?

nexus 6

Yeni Nexus modellerinin çıkış tarihi yaklaşıyor. LG ve Huawei tarafından üretilecek olan iki yeni Nexus modelinin ismi ne olacak? Angler ve Bullhead olarak adlandırılan modeller piyasaya hangi isimle çıkacak? Detaylar haberimizde.

nexus-6

Google, tarihinde ilk defa iki Nexus telefonu tek bir etkinlikte duyuracak. Modellerden bir tanesi Nexus 5 modelinin devamı olacak ve yine LG tarafından üretilecek. Diğer model ise 5.7 inç ekrana sahip olacak ve Huawei tarafından üretilecek. Söz konusu modeller henüz daha netleşmeden basına sızan bilgilerden modellerin geçici olarak Angler ve Bullhead olarak adlandırıldığını sizlerle paylaşmıştık. Peki bu modeller satışa çıktığında isimleri ne olacak. Bu konudaki iddia bize oldukça gerçekçi geldi.

İlk Nexus modeli LG’den gelecek. Ancak LG zaten Nexus 5’i geçtiğimiz yıl satışa çıkardı. Dolayısıyla yeni modeli Nexus 5 olarak adlandırılamaz. Bu model için iddia edilen isim Nexus 5X. Nexus 5X, ilk Nexus 5’in geliştirilmiş versiyonu olduğu için düşünülmüş. Diğer model ise Huawei tarafından üretildi. Ekran boyutu 5.7 inç. Geçtiğimiz yıl Motorola, Nexus 6 adıyla bir Nexus modelini satışa çıkarmıştı. Dolayısıyla bu modeli Nexus 6 olarak adlandırılması mümkün değil. Ancak büyüyen ekran boyutu sebebiyle Nexus 6P olarak adlandırıcağı söyleniyor. Buradaki P harbi “phablet” kelimesini vurguluyor.

Eğer iddialar doğruysa yeni Nexus modelleri Nexus 5X ve Nexus 6P isimleriyle Eylül ayının sonunda Google tarafından resmi olarak duyurulacak. Bu lansmanda aynı zamanda yenilenen kablosuz görüntü aktarma cihazı Chromecast 2’de duyurulacak.

BlackBerry Venice’den bu sefer video geldi!