Yeni Nexus 5’in kamerasıyla çekilen fotoğraf görüldü

2015 nexus 5 ilk selfie

Google’ın iki yeni Nexus modeli olacağını biliyoruz. Ancak bu modeller hakkındaki bilgiler henüz tam anlamıyla ortaya çıkmış değil. Yıl sonuna doğru duyurulması beklenen iki yeni Nexus modelinden biri LG diğeri ise Huawei tarafından üretilecek. LG tarafından üretilecek olan Bullhead lakaplı yeni Nexus 5’in kamerasıyla çekilen ilk selfie basına sızdı.

2015-nexus-5-ilk-selfie

Söz konusu fotoğrafı yukarıda görüyorsunuz. Bir Google çalışanı tarafından kalite kontrol amaçlı çekilen fotoğraf, beraberinde çok sayıda bilgiyi doğruladı. Fotoğrafın GPS koordinatları ve Exif bilgilerinden yola çıkarak, fotoğrafın yeni Nexus modelini doğruladığı belli oldu. Exif bilgilerinde yer alan LG ibaresiyle Nexus 5’in LG tarafından üretileceğini net olarak anlamış olduk. Devam etmeden önce bir kafa karışıklığını önleyelim. Piyasada zaten bir Nexus 5 var. Google bu sefer isim değişikliğine gitmeyecek ve yeni modeli Nexus 5 2015 olarak adlandıracak. Benzer bir uygulamayı daha önce Nexus 7 tablette de yapmıştı.

5 MP ön kamerayla gelecek olan Nexus 5 2015 ile çekilen fotoğrafın GPS koordinatlarından Google merkezini görmekteyiz. Dolayısıyla fotoğrafın sahte olma ihtimali düşüyor. Yine Exif bilgilerinden Bullhead kod adlı bir telefon tarafından bu fotoğrafın çekildiği bilgisine ulaşmak mümkün. Daha önceki haberlerimizde Bullhead’in yeni Nexus modelinin lakabı olduğunu söylemiştik. 5.2 inç ekran boyutuna sahip olacağı tahmin edilen yeni Nexus 5, f/2.0 diyafram açıklığına sahip. Yani önceki modele göre daha iyi bir kamera görmekteyiz. Düşük ışık koşullarında yeni Nexus 5 daha başarılı fotoğraflar çekebilecek. Detaylar şimdilik bu kadar.

Media Markt ikinci el telefon alım-satımına başlayacak!