Modüler akıllı saat BLOCKS bağışçılarını bekliyor

dunyanin ilk moduler saati

Modüler teknolojiler son iki yıldır sıkça gündeme geliyor. Özellikle Google’ın Project Ara isimli projesi, yeni akımın en büyük temsilcilerinden. Şimdi ise modüler akıllı saat gündemde. BLOCKS isimli firma, Kickstarter üzerinden dünyanın ilk modüler akıllı saatini duyurmaya hazırlanıyor.

dunyanin-ilk-moduler-saati

Modüler teknolojiler çok temel bir amaca sahip. Fikir şu, ihtiyacınız olan parçaları takın, ihtiyacınız olmayanları, istemediğiniz donanımları kullanmayın. Project Ara’da karşımıza çıkan bu konsept ile telefonda eğer bir kameraya ihtiyacınız yoksa, kamera modülünü sökerek oraya ek pil modülü takabiliyorsunuz. Benzer bir konsept şimdi akıllı saatlerde karşımıza çıkıyor.

BLOCKS isimli firmanın bu girişimi 13 Ekim tarihinde Kickstarter üzerinden yayınlanacak. Bağışçılardan gereken para toplanırsa, ürün satışa çıkacak. Fikir ise yine aynı.

BLOCKS, akıllı saatinde ihtiyacınız olmayan parçaları almayarak, büyük ölçüde kişiselleştirebileceğiniz bir ürün yapmanız mümkün olacak. Parçalar, kordon şeklinde tasarlanmış. Eğer akıllı saatinizde SIM kart yuvası olmasını istiyorsanız, ilgili kordon parçasını alacak, saatinizin kordonuna ekleyecek ve bu özelliğe sahip olacaksınız.

Red Dot isimli endüstriyel tasarım ödülüne layık görülen bu konseptin hakkını vermek gerek. Oldukça faydalı ve akılcı bulduğumuzu söylemeliyiz.

Ek batarya, GPS, SIM kart, NFC, sağlık aktivitelerin takibi sağlayan sensörler gibi özellikler modül olarak sunulacak. Örneğin Türkiye’de akıllı saatlerde kullanılan e-SIM kartlar desteklenmiyor. Dolayısıyla bu ürünü satın almak isteyen bir kişi, SIM kart parçasının yerine ek batarya modülü takarak cihazın pil ömrünü uzatabilecek. BLOCKS firmasının Kickstarter’da hedeflediği bağış miktarı henüz bilinmiyor. Ürünle ilgili yayınlanan ilk videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

iPhone 6s işlemcilerinde performans farkı var!