Yeni MacBook Air şarj cihazıyla da dikkat çekiyor

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Apple, şirketin yeni M2 işlemcisinden güç alan yeniden tasarlanmış MacBook Air’in yanı sıra dizüstü bilgisayar için beklenmedik bir özellik olan yeni bir şarj cihazı da tanıttı: yedek bir USB-C bağlantı noktası.

Yeni MacBook Air şarj cihazıyla da dikkat çekiyor. Şarj cihazında iki adet USB-C bağlantı noktası bulunuyor ve bu da size dizüstü bilgisayarın yanında başka bir cihazı daha şarj etme özgürlüğü verecek.

Yeni MacBook Air

Çift bağlantı noktalı 35 watt’lık bu yeni şarj cihazı, şirketten habersiz olarak nisan ayında sızdırılmıştı, bu nedenle bugün tam olarak gördüğümüz ürün o ürünün ta kendisi olabilir. M2 MacBook Air 1.199 dolardan başlıyor.

Yeni MacBook Air

Yeni MacBook Air şarj cihazıyla da dikkat çekiyor

Ancak Apple, şarj cihazını bağımsız olarak 59 dolara satıyor. Şarj cihazı ilk olarak ABD, Kanada, Çin, Japonya, Meksika, Filipinler, Tayvan ve Tayland’da satışa sunulacak. Çift bağlantı noktalı şarj cihazı varsayılan olarak yükseltilmiş 1.499 $ MacBook Air SKU ile birlikte gelecek ancak temel modele  sonradan dahil edilmesini istiyorsanız 20 dolar ekstra ödemeniz gerekecek.

Yeni MacBook Air

Bu günlerde çok sayıda çok bağlantı noktalı şarj cihazı arasından seçim yapabilirsiniz. Bunlar  zaman içinde hem daha küçük ve daha güçlü hale geldi.. Ancak Apple’ın yıllardır Mac’lerine eşlik eden tek bağlantı noktası cihazların ötesine geçtiğini görmek güzel. Apple, ayrıca 2022 MacBook Air‘i sadece 20 dakikada %80’e kadar şarj edebilen 67 watt’lık yeni bir hızlı şarj cihazının da olduğunu söylüyor.

iOS 16, güvenlik düzeltmelerini otomatik olarak yükleyecek