Nokia Lumia Cyan Güncellemesini Başlattı

nokia lumia 900 cyan combo

Lumia Cyan güncellemesi Lumia cihazlara gelmeye başladı.

Bu hafta başında Lumia 625 modellerine gelen Lumia Cyan güncellemesi diğer Windows Phone 8 işletim sistemine sahip olan Lumia cihazlara da gelmeye başladı. Lumia Cyan güncellemesinin bir diğer ismi ise aka Windows Phone 8.1. Peki Windows Phone dünyasını hareketlendiren bu geniş çaplı güncelleme ne gibi yenilikler getiriyor ?

 

 

 

Birçok yenilik getiren Lumia Cyan, aka Windows Phone 8.1 güncellemesi kullanıcılara ekstra özellikler ve optimizasyonlar getiriyor. Güncelleme ile birlikte gelen yenilikler arasında arka planda yer alan görüntünün isteğe bağlı olarak değiştirilebilmesi, yeni bildirim alanı Action Center, sanal asistan Cortana’nın geliştirilmesi ve güncellenmiş  Internet Explorer 11 yer alıyor.

Cyan güncellemesinin getirdiği yenilikler Lumia ailesinde yer alan cihazların kamera özelliklerini de iyileştiriyor. Güncelleme ile birlikte gelen Creative Studio ve Storyteller  uygulamaları kullanıcılara daha detaylı kamera kullanımı sunuyor. Öte yandan HERE Drive uygulaması için de Lumia 520, 525, 620 ve 720 modellerinde güncelleme yapıldı.

Nokia Lumia 1520 ve Lumia Icon modellerinde de ses kalitesi ve kamera özellikleri iyileştirildi. Öte yandan Microsoft’un ekran paylaşım özelliği de akıllı televizyonlarda ve projektörlerde kullanılabilir durumda.

Lumia Cyan güncellemesi tam olarak dün dağıtılmaya başlandı. Eğer güncelleme cihazınıza gelmediyse endişelenmeyin. Cyan güncellemesinin tüm cihazlara gelmesi birkaç hafta alabilirmiş. Eğer güncellemenin cihazınıza ne zaman geleceği ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Nokia’nın global internet sitesinden bulunduğunuz bölgeye ne zaman güncelleme geleceğini kontrol edebilirsiniz.

HTC’de Üst Düzey Ayrılıklar !