Yeni iPhone X modelleri Qualcomm destekli olabilir

apple 6

Malum şu aralar Apple ve Qualcomm arasında önemli bir dava süreci mevcut. Qualcomm, Apple’dan talep ettiği tazminatı alabilmek için her yolu deniyor. Hatta yonga seti üreticisi, Çin’deki iPhone satışlarının yasaklanması için çeşitli girişimlerde de bulunmuştu. Zaten bu hamle iki teknoloji devinin arasındaki ipleri iyice gerdi. Qualcomm’un bu hamlesi sonrası Apple’ın yeni iPhone X modellerinde Qualcomm modemlerini kullanmayacağı iddia ediliyordu. Fakat ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo, tam olarak böyle düşünmüyor.

Bazı iPhone X modellerinde Qualcomm modemleri kullanılacak

Apple, Qualcomm ile iplerin gerilmesi sonrasında Intel ile irtibat kurmuş ve önümüzdeki sene çıkacak olan iPhone modelleri için önemli bir anlaşmaya imza atmıştı. Hali hazırda, ürettiği akıllı telefonlar için gerekli olan modem desteğinin yüzde 20’lik bölümünü Intel’den tedarik eden Apple, bu payı arttırmak için harekete geçti.

İddialara göre Apple, Intel’in payını yüzde 80 düzeyine çıkararak geri kalan kısmı da MediaTek’ten tedarik edecekti. Fakat ünlü Apple analisti Kuo’ya göre, Apple MediaTek yerine yine Qualcomm’u tercih edecek. Kuo, Apple’ın önümüzdeki sene 3 farklı iPhone X modeli satışa sunacağını ve bu modellerden LCD ekran ile gelecek olan Qualcomm modemleri ile donatılabileceğini belirtiyor.

Elbette tüm bunlar şimdilik bir iddiadan ibaret. Bildiğimiz tek şey Qualcomm ile Apple arasındaki iplerin son derece gergin oldu. Önümüzdeki sene sona ermese bile, ikili arasındaki ticari ilişkinin pek de uzun ömürlü olacağı söylenemez.

Bu iPhone X’in fiyatı dudak uçuklatıyor!