Yeni iPhone 3D kamera ile gelebilir!

Yeni iPhone

Yeni iPhone modellerinin kamerası Sony’nin geliştirdiği 3D kamera teknolojisine sahip olabilir. Söylenene göre; Apple TrueDepth kamera sisteminin bir benzerine arka kamerada kullanmak istiyor.

Apple’ın 2019 veya 2020 yılında tanıtacağı iPhone modellerinde TrueDepth kamera sisteminin daha gelişmiş sürümlerinin yer alacağı aşikar. Ancak firmanın bu süreçte kendi teknolojisini mi geliştireceği yoksa başka bir firma ile mi anlaşacağı merak ediliyordu.

Yeni iPhone’un kamerası Sony imzalı olabilir!

Geçtiğimiz ay başlayan 2019 model iPhone modellerinde TrueDepth kamera sisteminin arka kamerada da olacağı söylentilerine bugün bir yenisi daha eklendi. Face ID yani yüzü tanımak için 30.000 lazer noktası ile tespit yapan TrueDepth kamera yerine, arka bölümde 3D teknolojisine sahip bir modülün yer alacağı söyleniyor.

Bloomberg’in haberine göre; Apple, Sony’nin geçtiğimiz yaz üretimine başladığı 3D kamera sensörleri ile ilgileniyor. ToF özellikli bu kameranın 2019’da yeni iPhone modellerinde yer alacağı söyleniyor.

Apple iPhone XR inceleme

Sony Genel Müdür’ü Satoshi Yoshihara geçtiğimiz haftalarda; “Kameralar telefonlarda devrim yarattı ve gördüklerime dayanarak, 3D için aynı beklentim var. Hızı alana göre değişecek, ancak kesinlikle 3D’nin kabul edileceğini göreceğiz.”  açıklamasında bulunmuştu. Biz de Yoshihara’nın bu sözlerini destekliyoruz. Muhtemelen kameralardaki bir sonraki adım ToF ile geliştirilmiş 3D kamera modülleri olacak.

Yeni iPhone