Huawei P11 ile iPhone X’e rakip olacak

huawei 3

Apple’ın 3 Kasım’da satışa sunduğu iPhone X, TrueDepth sensorleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Yüz jest ve mimiklerini Animojilere aktaran bu sistem kullanıcıların da çok hoşuna gitti. FaceID sisteminin temelini oluşturan TrueDepth sensorleri, kullanıcılar haricinde rakip üreticilerin de radarına girmiş gibi görünüyor. Keza kısa süre önce Huawei, Apple’ın yüz tarama teknolojisinden çok daha kullanışlı yeni bir teknoloji tanıtmıştı. Şimdiyse Çinli üreticinin bu yeni teknolojisinin Huawei P11 modeli ile somutluk kazanacağı iddia ediliyor.

Huawei P11, FaceID tarzı bir özellikle gelecek

Bilindiği üzere Huawei, son bir kaç senedir amiral gemisi modellerini Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıyor. Keza geçtiğimiz sene tanıtılan P10’da MWC’de karşımıza çıkmıştı. Eğer büyük bir aksilik olmazsa, Huawei P11 de MWC 2018’de tanıtılacaktır.

Peki Huawei P11 ne gibi özelliklere sahip olacak. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre, Çinli üretici yapay zeka çipine sahip gelişmiş yonga setini P11 modeli ile görücüye çıkaracak. Bu gelişmiş yonga setinin haricinde P11, FaceID tarzındaki özelliğiyle de rakiplerinden ayrılacak.

Şu anda Android işletim sistemini kullanan telefonlar arasında FaceID tarzdında bir özelliğe sahip herhangi bir cihaz yok. Dolayısıyla Huawei P11 bu açıdan da bir ilk olabilir.

Üstelik Çinli üreticinin yüz tarayıcı sisteminin, Apple’ın FaceID’sine oranla çok daha güvenilir ve stabil olduğu iddia ediliyor. Bunu test etmek için en iyi ihtimalle MWC 2018’e kadar beklememiz gerekecek.

Xperia XZ2 işte böyle görünecek