Yeni Google Chrome logosu tepki topladı

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Dünyanın en popüler web tarayıcısı Google Chrome, 8 yıldır kullandığı logosunu güncelliyor. Fakat bu logo neredeyse eskisinden hiçbir farkı olmaması nedeniyle tepki topladı. İşte detaylar.

Yeni Google Chrome logosu tepki topladı! GoogleChrome, şu an dünyanın en çok tercih edilen ve en popüler web tarayıcısı konumunda. Bu unvana ilk defa 2008 yılında erişen ve o tarihten bu yana da bilfiil koruyan Chrome, logosunda ilk radikal değişikliği 2011 yılında yapmıştı. 2011 yılında üç boyutlu bir tasarımdan 2 boyutlu bir tasarıma geçen Google Chrome, 2014 yılında ise hatlarını biraz daha törpülemiş, daha flu bir yapıya sahip logo kullanımına geçmişti.

İşte 2022 yılı itibariyle aradan geçen 8 senenin sonunda logosunu tekrar güncelleme kararı alan Amerikalı teknoloji devi, aslında yine 2011 tabanlı logosunu büyük ölçüde korumayı tercih etmiş. Hatta bu konuda çok dikkatli olmayan kullanıcıların ilk bakışta logonun güncelleme aldığını fark etmemesi bile ihtimal dahilinde.

chorme

Yeni Google Chrome logosu tepki topladı

Yeni logoya baktığımız zaman, renklerin daha canlı ve belirgin olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda önceki tasarımda bulunan gölgelerin kalktığı da anlaşılıyor. Tüm bu yeniliklere ilave olarak, orta kısımda yer alan mavi bölümün bir tık büyüdüğünü ve çevresindeki beyaz şeritin de bu büyümeye eşlik ettiği görülüyor.

Google, henüz Google Chrome için hazırlanan bu yeni logonun ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak daha önceki güncellemelerde olduğu gibi, bu yenilik de ilk olarak Chrome Beta’da gelecek, geri kalan kullanıcılara ise daha sonra servis edilecek.

Android uygulamaları virüs saçıyor: Siber güvenlik uzmanları uyardı