Yeni God of War mı geliyor? Santa Monica Studio PS5 etkinliğine katılacak!

yeni God of war

God of War’un geliştiricisi Santa Monica Studio, PlayStation 5 etkinliğine katılacak. Yoksa yeni God of War mu geliyor? İşte detaylar.

11 Haziran Perşembe yani yarın Türkiye saati ile 23:00‘da PlayStation 5 sunumu düzenlenecek. Bu etkinlikte daha önce gösterilen Dualsense’in detaylarının yanı sıra konsolun kendisi ve yeni nesil oyunlar sergilenecek. Etkinliğe bugün God of War’un geliştiricisi Santa Monica Studio’nun da katılacağı ortaya çıktı. Bu haberden sonra gözler yeni God of War oyununa çevrildi.

PlayStation 5 etkinliği için tarih verildi!

2018 yılında PlayStation 4’e özel olarak çıkan GoW, farklı oynanış yapısı ile seriye silbaştan çekmişti. Büyük bir risk alan Santa Monica Studio, bu riskin de karşılığını almış ve 2018’de yılın oyunu ödülünün GoW’a gitmesini sağlamıştı. Santa Monica Studio’nun PlayStation 5 etkinliğine katılacak olması demek yeni GoW oyununun geleceği anlamına gelmiyor. Çünkü firmalarda bu tip büyük oyunlarını 5-6 yılda bir çıkarır.

yeni God of war

GoW’un çıkışının üzerinden daha 2 yıl anca geçti. Eğer yeni GoW, PlayStation 5 etkinliğinde gösterilse bile bu konsolun çıkış oyunu olmayacaktır. Yeni GoW için 2022’nin sonunu beklemek şimdilik daha mantıklı görünüyor.

Şimdilik yarın geceki etkinlikte hangi oyunların tanıtılacağı bilinmiyor. Umarız uzun süredir beklenen Horizon Zero Dawn 2 tanıtılır da biraz gözümüz oyun görür.

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü