Yeni Gear VR Kumandasına Daha Yakından Bakın

gear vr controller header

Sanal Gerçeklik Gözlüğü konusunda en önde gelen isimlerden birisi olan Samsung, tahtını yeni Gear VR Kumandası ile sağlamlaştırıyor!

Sanal gerçeklik yani Virtual Reality (kısaca VR) söz konusu olduğunda, akla ilk gelen isimlerden birisidir Samsung. Evet, Güney Koreli teknoloji devinin en ileri VR teknolojisine sahip olduğunu söyleyemeyiz, ancak bu konuda en çok çalışan firmaların başında geldiği de yadsınamaz bir gerçek. Sizlere daha önce Samsung’un Gear VR kumandası üzerinde çalıştığını aktarmıştık, bugünse yeni kumandaların detaylı görüntüleri geldi.

gear-vr-controller-header

Avuç içimize sığacak büyüklükte olan bu yeni Gear VR kumandası, 2 adet kalem pil ile çalışıyor. Geçtiğimiz gün tamamlanan Mobile World Congress’de tanıtılan bu yeni alet, Gear VR’ın kablosuz bir şekilde kontrol edilebilmesine yardımcı oluyor. Konferansa kadar yeni Gözlük olarak dillendirilen bu ufak cihaz, aslında bir yenilikten ziyade ufak bir makyaj niteliği taşıyor.

Şu ana kadar 70’in üzerinde oyun ve uygulama ile tam entegre şekilde çalıştığı belirtilen kumandanın ilerleyen günlerde daha fazla uygulama ve oyun ile uyumlu hale geleceği ifade ediliyor.