iPhone Android Telefonlardan Daha Fazla Sorun Açıyor!

iphone android rekabeti

Blancco isimli şirket tarafından yapılan araştırmalara göre iPhone modelleri Android işletim sistemli telefonlara göre daha fazla sorun çıkarıyor!

Baştan söyleyelim aslında bu çok adil bir karşılaştırma değil. Bir tarafta tek başına bir marka (iPhone) diğer tarafta onlarca farklı markadan oluşan bir grup (Android Telefonlar), bununla birlikte Blancco isimli analiz firması tarafından yapılan araştırma tam da bu şekilde bir karşılaştırma yapmış, sonuçları ise oldukça şaşırtıcı.

Şirket tarafından yapılan araştırmalarda baz alınan en son dönem 2016’nın son çeyreği. Bu zaman dilimine kadar iPhone marka telefonlarda ufak ya da büyük sorun çıkanların oranının %62 olduğu belirtilmiş. Bu problemler içerisinde batarya sorunları da var hoparlör sorunları da. Yani araştırmaya göre neredeyse her 3 kişiden 2’sinin yolu bir şekilde servise düşmüş.

iphone android rekabeti

Aynı şirket Android işletim sistemli telefonlar arasında bu oranının %47 olduğunu iddia etmiş. Bu %47’lik kısmın içerisinde tek başına %25’lik paya sahip olan firmayı ise sanırız herkes tahmin edebilir: Samsung. Öncelikle bu tarz bir çalışmanın nasıl ve hangi sabit veriler çerçevesinde yapıldığını bilemiyoruz, o yüzden kesin doğru ya da yanlış diyemiyoruz.

Bununla birlikte bu tarz bir çalışmanın, yakın zamanda sizlerle paylaştığımız iPhone 7 Plus yanması haberiyle yakından alakalı olduğunu tahmin etmek çok da güç olmasa gerek.