Samsung Gear VR kumandası görüldü!

samsung gear vr kumanda 1

Android tarafında profesyonel olarak VR deneyimi sunan Samsung Gear VR gözlüğü için yeni bir kontrolcünün görselleri basına sızdı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz aylarda tüm dünyada ve ülkemizde satışa çıkan Samsung Gear VR isimli sanal gerçeklik gözlüğü, yeni bir aksesuara sahip olabilir. SamsungMania isimli site tarafından yayınlanan görseller sizlerle.

Samsung Gear VR için kablosuz kontrolcü!

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Google I/O 2016 etkinliğinde Android’in yeni VR platformu Daydream duyurulmuştu. Yeni gözlük konsepti beraberinde bir kumanda, kontrolcü de destekliyor. VR deneyimini zenginleştiren ve kontrolü kolaylaştıran bu kumanda şimdi Gear VR için geliyor.

Tıpkı bir oyun konsolu kumandası formuna sahip olan ürün, biraz daha kompakt tasarlanmış. Sol tarafta analog tuş yer alırken sağ tarafta ise dört adet buton bulunuyor. Gözlükte Gear VR ve Oculus logoları dikkat çekiyor. Kontrolcünün üst tarafında ise iki adet tetik olarak adlandırılan buton ve Bluetooth eşleştirme tuşu yer alıyor. Kontrolcünün içerisinde kendi bataryası olacak.

Samsung Gear VR isimli gözlüğe yerleştirilen akıllı telefonlar, bu kontrolcü ile Bluetooth üzerinden eşleşecek. Sonrasında ise VR içerikler, kontrolcü ile yönetilebilecek. Özellikle oyunlarda son derece işe yarayabileceğini söyleyebiliriz.

Ürünün fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi henüz paylaşılmadı. Cihazın Samsung tarafından resmi olarak duyurulması ve Gear VR isimli gözlükle birlikte satışa çıkması bekleniyor.

samsung-gear-vr-kumanda-2

İşte Samsung’un katlanabilir ekranı! – Video