Yeni Call of Duty oyunu modern zamanda geçecek!

call of duty

Henüz bu seneki Call of Duty oyunu raflardaki yerini almadan, 2018’de çıkacak olan CoD oyunu hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Oyun dünyasının en köklü serilerinden biri olan Call of Duty, bu sene yayınlanacak olan oyunu ile özüne geri dönecek. Seneler sonra tekrardan 2. Dünya Savaşı temalı bir yapım ile karşımıza çıkacak olan seriden beklentiler bir hayli fazla.

Oyun severlerin de bildiği üzere CoD serisinin çıkış noktası 2. Dünya Savaşı’ydı. Hatta seri 4. oyuna kadar bu atmosfer üzerinden yoluna devam etti. Fakat 4. oyunla birlikte işler değişti. Modern savaşlara geçen seri 5. oyun World at War ile tekrardan 2. Dünya Savaşı’ndan bir kesiti oyun severler ile paylaştı. Sonrasında gelen tüm CoD oyunları ise modern ve gelecek zamanda geçen savaşlar üzerine kurgulanmıştı.

Öyle görünüyor ki Call of Duty serisi, modern savaşlardan çok da uzak kalmayacak. Zira, CoD oyunları geliştiren 3 stüdyodan biri olan Treyarch’ın önümüzdeki sene çıkacak olan serinin yeni oyunu için bazı iş ilanları açtığı ortaya çıktı. Açılan bu ilanlarda modern silah teknolojileri hakkında derin bilgiye sahip olan bireyler de aranıyor. Bu bir sonraki Call of Duty oyunun modern zamanda geçebileceği anlamına geliyor. Elbette henüz kesinleşmiş bir bilginin bulunmadığını da söylememiz gerekiyor. Fakat serinin 2 sene üst üste 2. Dünya Savaşı temasına sahip oyunlar çıkarması da hata olacaktır.